Skidorna testade

skidpremiär1

I går tog vi på oss  skidorna för första gången den här vintern.

Busungens morfar hade fixat vallan åt en unge som naturligtvis blivit tyngre sen förra vintern. Alltså ville vi ville veta om han hade fäste eller om skidorna rent av gick för tungt innan det sätter igång med skidåkning ”på riktigt” – på gymnastiken, på friluftsdagar och på soliga vårvinterhelgdagar….

Dessutom ville vi kolla att mina pjäxor passade ungens fötter. Han har nämligen övertagit mina. Har inte hittat några i hans storlek (på alla fyndismarknader jag letat på) men däremot ett par i rosa – som passade mig. Alltså tog jag dom – och ungen fick mina vita/blå. Båda nöjda och glada!!!

Kunde också konstatera att mina vit-blå pjäxor var perfekta åt honom. Och mina ”nya” rosa var bra – om än inte lika sköna som dom vit-blåa – men dom lär  jag ju ”få tillbaka” nästa vinter, då hans fötter vuxit ur dom, så… 🙂

skidpremiär3

 

Vad det gällde glid och fäste var det också utmärkt. Han kör med tape – det passar till en unge som åker på gympan/friluftsdagar och bara för nöjes skull när det är fina dagar fram emot vårvintern.

skidpremiär4

Det blev en härlig tur – inte så lång, kanske tre kilometer – men vi var som sagt mest ute för att ”kolla av utrustningen”.

Nästa vinter kommer han behöva ”nya” skidor (igen). Och då ska jag se till att hitta nåt jag gillar – för ett par tre år framåt i tiden så blir det ju mina sen… 🙂

Här ovan är han precis på väg upp mot Lilla Gula Huset efter avslutat tur. Här fanns inga skoterspår, men vi har så lite snö så det funkar ändå.

skidpremiär2

Och så här rosiga och glada är man efter avslutat tur – sen smakade det fint med kaffe.

 

 

5 kommentarer

 1. Camilla

  Så härligt!!! Ni har ungefär lika lite snö som vi har i år, tråkigt! Det behövs mer för skidspåren i skogarna.
  Bilden på dig och sonen var underbar! Kul att han gillar att åka skidor med dig och jösses så nära ni har mellan huset och spåret!

 2. Soffie

  Va roligt ni har det och så fina ni är båda två…jättefina bilder visar du…

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  SÅ härligt det ser ut! Här har bara barnen åkt ännu…
  Och jo, jag har haft akvarium som barn och tonnåring, även som vuxen, allt ifrån kupa till 400-500L så jag vet att de små är svåra att få i balans, men det är en liten tanke med det ;-P För jag är inte säker att intresset håller i sig allt för länge nämligen… Ha en toppen dag! KRAM

 4. Junitjej

  Vilka härliga skidbilder!

 5. Ulle

  Helt underbara foton!
  Barnen åker massor av längdskidor just nu. Är ju med i en skidklubb så det blir många turer för dem. Är SÅ tacksam över att vi har så mkt snö i år. 🙂

  Gillar era rosor på kinderna. ❤️

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑