Skogsdag

väntan

Vilken härlig dag… För att komprimera den lite kan jag sammanfatta den med:

Sol
Varmt
Mammas taco tillagad på Muurika (även plättar till barnen)
Hjortonplockning (klädd i bikini)
Roddbåtstur
Fiske (med bara ett par smånapp)
Kaffe och fika (mammas goda kanelbullar)
Glada barn
Massor med fotograferande
och framförallt: Inga mygg

 Vi hade tänkt bada i tjärnen men bus backade.. han var rädd att det skulle vara kallt och så hade jag talat om att det var väldigt djupt vatten… 

Bus  var helt slut när vi kom tillbaka till Lilla Gula Huset. Dessutom körde pappa hela gänget i bil på MYCKET skumpiga skogsbilsvägar så han var nog dessutom lite åksjuk.
Men lite vatten, frukt och en skön dusch ändrade på den saken.

En underbar dag i mina föräldrars stuga (eller Koja, som dom själv säger). Och jag fick dessutom  reda på när jag var där sist… det var år 2000. Hmmmm… några år sen alltså…. (var där ju mycket som barn, men som alla tonåringar ledsnade jag ju på att hänga med föräldrarna och sen har jag  inte varit flitig på att besöka dom ute i skogen). Men nu när jag börjar bli lagom gammal så var det ju riktigt kul att återse den gamla kojan…

4 kommentarer

 1. Eva

  ”Tålamod är en fiskares bästa vän”
  – Farbror Melker

 2. Kraaam

  Gillar annorlunda utformade inlägg – kul med ett koncentrerat som ändå sammanfattar en underbar dag.

  Flötet i vattnet är så somrigt att jag tror jag gråter en skvätt när jag tittar ut genom mitt eget fönster där regnet öst ner i veckor nu tror jag. ”Sommaren är kort – det mesta regnar bort”…..suck, Ledin hade rätt.

 3. Sanna

  Låter som en helt underbar dag! Du är duktig på att fotografera. Jag åker aldrig någonstans utan min kamera men saknar den där tiden då jag klistrade in kort i fotoalbum. Har inte gjort det på många år fastän det ligger massvis med kort i skänken.

  Min dotter har aldrig fiskat så vi ska åka iväg till veckan och göra det.Ha en mysig helg!
  Kram!

 4. Bia

  Flöte som guppar på vattenytan är så lugnande och harmoniskt,
  jag älskar att meta men nu var det ett tag sedan… För ett par år sedan fixade jag en sån bild i alla fall! Flöte i en regnvattenpöl i parken här….folk tittade när jag låg där på knä framför flötet, de trodde väl jag fiskade…ha, ha!
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑