Skor, skor, skor

stövlar

Här är dom – mina nya stövlar! Ett par jag förhoppningsvis ska klara av att gå i lääänge. Lite lägre klack och väldigt rätt för hålfoten.

Jag insåg i alla fall att jag äger väldigt många skor men väldigt få som lämpar sig att gå länge i – såvida man inte vill se ut som om man ska ut efter elljusspåret eller nåt. För i min garderob finns det fyra typer av skor….

a)  Gympadojjor. Mer eller mindre trasiga- dvs såna som fått agera joggingskor lämpade för asfaltjogging ett par säsonger och som sen får tjänstgöra som vanliga promenad/jobbskor till som haverarar. Hur snyggt är det på en skala? Typ MINUS  3. Skönt? Ja visst. Men lite snygg vill man ju gärna vara också emellan åt. (ja det finns hela gympadojjor också – men dom är öronmärkta just till jogging… så det så!)

b) Sandaler av diverse slag. Både snygga och/eller fotriktiga. Men sandaler i september? Nja.. då måste man ju ha strumpor.. och sandaler och strumpor vet ju ALLA att det går BORT!

c) Flip-flop. Många! Sköna! Snygga… men precis som enligt kategori b. FEL, FEL, FEL i september. Och försöker man få på sig flip-flop med strumpor på fötterna ser man ju ut som nån anka som förirrat sig från dammen. Funkar att hämta morgontidningen i. Inte att gå på stan med!

d) ”Klackiskor” – som alla småtjejer säger. Stövlar, stövletter, pumps, sandaler… Smal klack, bred klack, kilklack… alla GRYMT snygga. Dock inte alltid lika sköna som snygga…. Tyvärr…

Förresten…. jag äver visst två kategorier skor till:

e) Gummistövlar – ett måste med mitt jobb. Inte så snyggt. Men ack så praktiskt.

f) Jobbskor  – typ Birkenstock. Fast jag brukar försöka hitta lite nitförklädda dito och sånt… funkar bra. Det har förresten hänt att jag använt foppor… trots att dom är FULA. Men ack så sköna på jobbet!

Så vad tar man med sig till huvudstaden i september???? Måste bli dom nya stövlarna va? Aningen lägre än dom jag köpte sist. Så visst borde jag orka???

Eller måste jag införskaffa tråkiga promenadskor?

6 kommentarer

 1. Sofie

  Du får ta med dig dom nya och om du får för ont så finns det ju alltid en anledning att införskaffa Ballerinaskor 😉

 2. Sofie

  Tack för tipset förresten…så långt tänkte då inte jag 😛

 3. Svärmor

  Jag törs inte tänka på hur varmt och fuktigt (om det regnar) det ska bli att gå omkring med dem i kungliga huvudstaden. Tror du att verkligen att 08-orna har börjat med stövlar redan (min egen förutfattade mening)? 🙄
  Men snygga var dom!

 4. Siri

  Idag är det 23 grader varmt i kungliga huvudstaden! Jag har inte ens snörat på mej stövletterna än, så lite varmt kan det nog bli. 😉 Det räcker att gå med kofta ute fortfarande. Så länge det inte regnar såklart. Men ursnygga stövlar! Märke?

 5. annas Perssonliga

  Snygga stövlar. Verkar som det ska bli kallare till helgen men du kanske ska ta med ett par ballerina eller liknande. Jag som har ett förflutet inom mode har alltid gått i alla säsongers kläder så fort de funnits i butik men men har blivit lite mer praktisk med åren…

  Kram Anna

 6. Cia

  Själv går jag i flip flops 😉
  Har shoppat flera par skor men jag kan inte förmå mig att gå i dem, det är bara föööör varmt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑