Slödder! *arg*

Precis när jag är på väg hem ringer maken och undrar var bus cykelhjälm är. Den är på cykeln, säger jag. Nej det är den inte, säger han.

Jaha.. bara att inse. Någon har STULIT hans cykelhjälm ur cykelförrådet. Jösses…. Så irriterande. Och han hade ingen billig Coop-hjälm utan en lite bättre/dyrare från Team Sportia.Suck. Maken berättar då att när han och bus skulle iväg (just före halv två på em) är det en kille i cykelkällaren som håller på FOTA CYKLAR med MOBILKAMERA. Hur mystiskt är inte det????? Och samma kille undrade om dom letade en cykelhjälm. Den var visst där ute i en plastpåse… men se inte var det kvar nån hjälm. Antagligen hade han nån medhjälpare som forslade undan stöldgodset medans han fotade de större sakerna…

Jag springer precis i samma veva på vicevärlden. Jag suckar lite och meddelar att det visst försvinner saker ur cykelförrådet. Då berättar han att det har försvunnit inte mindre än TVÅ cyklar ur cykelförrådet i huset tvärs över gatan. Dessa cyklar hade dessutom varit hopkedjade i varandra. Ändå var dom borta! Så vicevärlden blev mäkta intresserad när han fick höra att det gått en typ och fotat cyklar i vår källare så sent som IDAG.

Jag gick i alla fall och flyttade undan bus ”gamla” cyklel – 12” – eftersom det är en märkescykel som vi ämnar sälja eftersom han inte använder liten cykel längre. Jag låste in den i vårt eget förråd. Samma sak gjorde jag med makens cykel. Mobilfotografen hade visst varit och fotat just vid makens cykel. Kanske inte just hans, men man vet ju aldrig.

Dessutom lade jag ned ett lås till bus nuvarande cykel. Den är visserligen rätt skamfilad, som pojkcyklar blir, men är ändock en märkescykel. Så vi kan ju åtminstone låsa den. Hur mycket det nu hjälper….

Åh så irriterande med folk som inte verkar veta skillnaden på ditt och mitt! Det tråkiga är att det med största sannolikhet inte är någon från här i närheten (våra hus alltså) eftersom det här är ett väldigt lugnt område…

Nu blir jag ju tvungen köpa ny cykelhjälm åt bus. Han får väl använda min imorgon (och jag får cykla utan) men sen… Och härefter får vi väl ta upp hjälmen från källaren, det är tydligt!

6 kommentarer

 1. Sanna

  Oerhört irriterande.
  Vi hade inbrott för några månader sedan i förrådet. När jag kom ner med ungarna på morgonen låg barnvagns liggpåsen på golvet och filten var borta – även mina bortglömda vantar i vagnen hade de stulit.

  Gick vidare för att kika efter filten…då var sju förråd uppbrytna, men vårat hade de allafall inte varit in i. Pust, jag som har en massa gamla dagböcker där. Men jag fann filten i ett uppbrytet förråd….liggandes utbredd på golvet med en lampa och en massa sladdar på ????????
  Nåja, jag fick igen den men det var lite otäckt – och jag blev ju så arg också vilket min dotter tog illa vid sig vid. I flera veckor efteråt frågade hon alltid på kvällen om jag hade låst ytterdörren.
  Sabla tjuvar!

  Undra just vad det var för fina tjuvar som var i farten hos dig? Så laglydiga att de använder hjälm…..skämt å sido, man blir arg och frusterad.
  Hoppas du får en fin dag ändå.
  Kram!
  Sanna

 2. Sofie

  Men va tusan. Hoppas ni får behålla cyklarna och att mobilfotografen kommer tillbaka så han åker dit!

  Nu ska jag planera min sommar..men hur det än blir så kommer jag till Kalix före 5 juli. Så nu har du lite mer aning om hur det blir 🙂
  Kram!

 3. Cia

  Själv har jag inte längre cykel. De bara försvinner och jag har inte plats att ha den i lägenheten. Har blivit av med 2 cyklar ofrivilligt. Fast nu har jag något a skylla på för att jag är lat.

  Om scrapping: M och jag scrappar några av våra resor. Vår NY-resa tror jag blev på 100 sidor. Med små minnes grejor mm.
  Åter till slutet av 80-talet: Jag har en scrapbook från tiden i USA 87-88.
  Då fanns inte alla dess fancy scrap-papper, stansar, band mm. En stor pärm som hade namnet scrapbook var det som gick att tillgå.

 4. Maria

  Men så jädra fräckt alltså. En barncykelhjälm ?!! Har man ingen skam i kroppen alls. Fyyy vad vidrigt gjort. Bra att du låst in cyklarna, idioter som stjäl finns det gott om, tyvärr =(

 5. therre

  Men du, spelar ingen roll om det är en hjälm för 100:- eller en för 500:-, eller en cykel från återvinningen eller flera tusen kronors cykel, folk ska ju ändå ge fan i andras grejer. Usch vad arg jag varit! Hoppas att ingen blir av med sina cyklar mer då!

 6. Pertan

  Usch vad tråkigt, det är också alltid lite obehagligt när sådant händer….
  Vi bor i hyreshus och hade för ett tag sedan skumma typer som gick rätt in i de lägenheter som hade dörren upplåst, tack och lov har vi alltid låst eftersom vi har så små barn som kan trilla ner för trappan så hit kom dom aldrig, men det var ändå väldigt obehagligt…
  Hoppas att ni slipper dom i fortsättningen ialla fall.
  ************************
  Det funkar inte att bara trycka på krysset, men jag tror att det är någon inställning i min dator, ska be någon kola det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑