Snabbnummer

snabbnummer

Bus har börjat tycka det är både spännande och skönt att vara hemma själv i små pyttestunder. Idag var en sån dag. Maken började sitt jobb 11:30 – vilket innebar att han for hemifrån ca 11:15. Jag slutade mitt klockan 12:00, vilket innebär att jag kommer in genom dörren senast 12:15 (idag till och med tidigare eftersom jag fick ”smita” 10 minuter i förväg!) Tanken var att farmor skulle passa bus den timmen. Men han ville såklart vara själv. Farmor bor ju dessutom i huset mitt emot så det är enkelt för honom att gå över dit om han behöver hjälp eller sällskap.

Men för säkerhet skull har jag nu satt upp en lapp med snabbnummer till våra mobiltelefoner vid vår stationära telefon. Visst skulle jag kunna skriva ned telefonnumrena  på en lapp – han kan ju läsa dom utan problem. Eller så skulle han hur enkelt som helst kunna blada i adressboken efter våra namn, som han ju känner igen. Men jag tänkte att mitt vad det är så är han stressad/ledsen och då blir det kanske bara fel. Så en enkel siffra och grön lur blir lagom!

Och så skadar det ju inte att påminna om numret till ambulans och brandkår – OM det skulle bli nödvändigt nån gång!

Han har redan testat att snabbvalet funkar – han ringde och störde sin far på jobbet!

6 kommentarer

 1. T H E R R E fotoblogg

  Oj, jag skulle aldrig våga lämna en femåring ensam hemma i en timme! :O Det kan ju hända hur mkt som helst på den stunden! 😕 Jag tycker det var nog att lämna mitt barn ensam hemma med kompis när jag gick ut med soporna.

 2. candygirl

  Therre: Haha.. nu är det ju alltså så att han sitter och kollar film eller nåt sånt undertiden. Dessutom är det som sagt inte många meter över till farmor. Som för säkerhetsskull är informerad om när maken (i just detta specifika fall) åkte. Hon brukar även gå över och titta till honom efter en stund. Så när jag kom hem idag mötte jag henne. Då hade hon precis varit över och kollat in vad vår lilla bus sysslade med. Och han var både levande och glad! 🙂
  Men visst… mycket kan hända på en timme. Men det kan det även när dom är ute och leker, när dom är ute och cyklar, när dom befinner sig på förskolan… Säker kan man ju aldrig vara.

 3. Cia

  Snyggt jobbat, att störa pappa på jobbet. Är det inte sånt barn är till för?

  5åringar kan vara väldigt mogna. När jag var i den ålden hade jag dagmamma men visste var extranyckeln var gömd. Jag brukade gå hem till lugnet ibland.

 4. candygirl

  Cia: ja det är ju skillnad på femåringar och femåringar. Det vet ju jag som jobbar med dom. Vissa kan man inte ens lämna ensamna med en blyertspenna medan andra är fullt kapabla att sköta sig själva utomhus/inomhus/på-toa/var-som-helst typ
  Bus frågar ju till och med om han får äta upp sitt överblivna lördagsgodis om det är torsdag, så vi är inte direkt oroliga att hitta honom med ingenstockad toa/ketchup över hela sig/rymlingserfarenheter/lek med tändstickor eller nåt annat inte allt för lämpligt. Han tar ansvar och växer med ansvaret.
  Och jag är en god mor som förstår att han vill/kan det! 😉

 5. Cia

  Men hallå!
  Av mig fick du ju godkännt… Så inget brinnade försvarstal behövs hos mig!
  😉 . Jag har ju följt bus och hans personlighet genom dig ett bra tag nu, och tror att han fixar det galant!

 6. candygirl

  Cia: Nä jag vet… men jag kunde väl inte hejda mig.. typ! Sorry…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑