Söndagens tårta

Den här tårtan ska bus få på söndag. Enligt receptet ska den inehålla hallon. Men han har beställt jordgubbar. Vilket beviljas!!! Bottnarna är bakade och klara. Och den mystiska marängkrämen som ska vara mellan och på görs närmare ät-tillfället. Jag har aldrig gjort marängsmet som inte ska gräddas så det blir en ny erfarenhet…

Bilden är lånad från hemmakonditorn

3 kommentarer

  1. Åsa

    Lät ju jättegott! Fast… obakad marängsmet som fyllning, det har jag aldrig hört talas om.

    Ha en fortsatt fin fredag!

    inte jag heller.. fast det är väl inte riktigt som en marängsmet.. men nåt åt det hållet.. marängkräm kallas det visst… 🙂

    Såhär står det ju: Under tiden bottnarna står i ugnen, förbered marängkrämen. Vispa samman äggvitorna, sockret och den pressade citronen i en rostfri bunke som placeras över en kastrull med sjudande vatten. Vispa till tjockt skum.
    Tag bunken av värmen och fortsätt vispa tills marängen svalnat.
    Ta ca 1/4 av marängkrämen och vänd försiktigt ner i de rårörda hallonen som mosats lätt.
    Bred hallonmarängen på den första bottnen och lägg den andra bottnen ovanpå. Bred den resterande marängkrämen runt och ovanpå tårtan.

  2. Cia

    Ska bli spännande och höra hur ogräddad maräng smakar. Den blir ju delvis tillagad om man vispar den över en kastrull med sjudande vatten.

    ja, och jag har förstått att just den där marängkrämen är vanlig att dekorera muffins och fina tårtor. Leila har en bröllopstårta med just marängkräm. Det blir visst väldigt vackert. Men jag har – som sagt – aldrig testat. I morgon vet vi hur det blev

  3. Camilla

    Ser supergott ut! Omdöme önskas efter testbakning, tack. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑