Strandrusat i UNDERBART försommarväder

strandruset2013_1

Ikväll klockan 19 gick starten för årets upplaga av Strandruset – ett motionslopp (som man ävan kan tävla i) som anordnas på orten varje år. Kommunen bjuder sina anställda på startavgiften så från mitt jobb är vi alltid några stycken som går och/eller springer. I år fick jag även med mig maken och bus, som nu är för gammal för att tokspringa 600-meterslånga barnloppet. Nej, 5 km powerwalk var det som gällde för dom. Själv satsade jag på den för i år nya längden 10 km. Jag var faktiskt lite nervös, för jag har bara sprungit halvmilsrundor hela vintern och våren, förutom en gång förra veckan. Men jag behövde då verkligen inte vara nervös. För jag lyckades ta mig runt på personligt rekord. Och det med råge. Under 50 minuter klockade jag in på. 49:52 för att vara exakt. (och med tanke på hur trångt det var vid starten så förlorade jag säkert 30 sekunders tid där också… haha)

Jag antar att det jag satte i öronen gjorde sitt. Idag fick det nämligen INTE bli en bok utan istället dubbeltrampande hårdrock a’la Sabaton. Och jäklar vad dom verkade ha dragit upp mitt tempo. Det gick sååååå bra. Och det trots att jag slutade sent och åt middag bara drygt en timme före loppet slapp jag till och med håll.

Maken och bus kom i mål i princip samtidigt som mig. Och det även mina kollegor. Dom hade visserligen avverkat hälften så långt som jag gjort, men jag tycker minsann att busungens 9-årsben jobbade på bra för att ta en halvmil på 50 minuter ca.

Sen gick vi och köpte mjukglass. Och maken köpte morsdagspresent åt mig (jag vet vad!!!) Och när vi passerade målområdet på hemvägen skulle prisutdelingen börja. Så vi stannade. Tur det för vi gick inte tomhänta därifrån.

Först vann bus på sitt startnummer, ganska tidigt så prisbordet var tämligen välfyllt. Han valde ett presentkort på Kaffe Karlsson, till ett värde av hela 400:-. En stund senare vann maken. Han norpade åt sig en chokladask. Sen tog det ett tag men så vann ungen IGEN. Nu var det glest på bordet, men han fick i alla fall med sig en rygga. Snacka om bra utdelning.

strandruset2013_2

Fredag i morgon. Å vad skönt. Och gott tänker jag sova nu. Jag är sååå nöjd med mitt lopp.

5 kommentarer

 1. lillsyrran

  Bra jobbat!!!

 2. Therese - Sockenvägens Söta

  Vilken bra tid på milen!!! Grattis, å grattis till vinstregnet med 😀 KRAM KRAM

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Blev så pepp efter att jag läste detta att jag gav mig ut på en runda kring sjön, det var årets skönaste 3,3 km 😀 Gick så lätt, kanske pga att det nu är midnre pollen? Hoppas det. Nu blir det soffmys och ett glas vin! KRAM

 4. Camilla

  Men heja dig!!! Så där fort kan man ju bara inte springa! Jag ska försöka kämpa mig ner på 30 minuter på 5 km, tills vi ska springa Bellmanstafetten i augusti. Det bästa efter Vårruset i går var ändå att känslan var bra, det kändes ganska roligt!
  Värsta turfamiljen också. Bra priser!
  Det blir repris nästa år antar jag. 🙂
  Trevlig helg!

 5. Junitjej

  Så himla bra jobbat av dig!! HEJA!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑