Summering av helgen

Som vanligt har vi haft en underbar helg i Lilla Gula Huset.

Jag, bus och svärmor åkte direkt på fredag eftermiddag då jag slutat för dagen (och för iår). Bus fick bara kika på kalendern (eftersom vi saknade TV där) innan vi pep iväg. Maken kom när han slutat.

Till middag smällde vi i oss lammbog, risoni och tomatsås. Och sen satt vi bara i soffan och jäste fram till midnatt.

I lördags var vi och handlade, besökte en antikaffär, var ute och åkte stjärtlapp på blåisen i backen och tog en sparktur (fast det var väldigt ordentligt sandat på sina håll). På morgonen – innan vi ens stigit upp – kom mina föräldrar förbi med en gammal liten tjockisTV. Så nu kunde bus kolla barnkanalen och kalendern,  vilket uppskattades. Senare på efttermiddagen kom dom tillbaka och då hade dom med sig en köpmandisk, en bred furubänk och en lagerhylla. Samtliga möbler kom från min syrra som dom hälsat på under dagen. Köpmandisken passade prefek i bus rum. Furubänken får tillsvidare agera TV- och stereobänk och lagerhyllan kommer passa bra nere i garaget som ska bli förråd. Till middag lagade jag och maken nötinnanlår med potatisgratäng till middag. Svärmor och bus gick och la sig vid 22-tiden, men jag och maken var vakna några timmar till.

Idag har vi mest tagit det lugnt. Fixat lite med saker som skulle skruvas upp, som komposthink, fäste för dammsugare, krokar och sånt… Och så har vi haft besök. Jag hade tänkte damma och torka lite golv innan vi åkte, men det sket sig. Kan ju inte städa då vi har främmande…

Nu har vi en blivande tjälknöl i ugnen. Jag har slagit in sista inhandlade paketet och bus har just lagt sig.

Och imorgon ska jag fixa en sak. Och så ska jag ta det lugnt…

Nån som är sugen på äta lunch med mig, bus och maken kanske?

6 kommentarer

 1. Ulrika

  Ååå, tjälknöl har jag inte gjort sedan sonen döptes. Det och hemmagjord krämig potatissallad med rädisor, mums.

  Jag kommer på direkten, hur många mil var det nu? Eh, jag kanske är framme efter jul förresten 😉

 2. Lillemor

  Hej Linda
  Jag bara ramlade in på din härliga blogg, ja du känner säkert igen mig jag en gammal förskollärare som gått vidare till drama/teaterlärare sedan 2001. Jag är ju kusse med Anna W oxå.
  Måste verkligen säga att du har en underbar berättarstil och härliga foton mm.
  Hoppas du får en fin jul tillsammans med de dina//lillemor

 3. trollmor

  Låter som en en helt underbar helg helt i min smak. Nu ska jag strax gå i säng för jag är så himla trött. Hoppas att natten få vara lång.
  Tjälaknöl ska jag stoppa i ugnen i morgon kväll. Fick ett tips av en kock att man kunde lägga in ett par kanelstänger i saltlaken så mörade köttet till sig ännu mera , har prövat och jag tror han hade rätt.
  ikväll blev det Janssons och köttbullar i mitt kök.
  Kjam ewa

 4. Malin

  Åhh,jag vill komma och äta lunch 😉 Vi kommer och kikar på lilla gula huset någon gång framöver 😀 /grannarna

 5. Maria

  Jag har precis tagit ur en tjälknöl ur vår ugn. Den har legat där över natten och är snart färdig att ätas. Nå timmar i saltlag sen så 😉 Vad mysigt ni verkar ha i gula huset. Hoppas ni får en härlig jul oxå. Bamsekram från Maria

 6. Cia

  Om jag varit närmare hade jag bokat in lunchen direkt!!!!
  ”tjälknöl” ? Nu har jag missat något igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑