Sushifixerskan i egen hög person

sushifixaren

Såhär såg jag ut på nyårsafton när jag stod och rullade sushi. Det blir ganska rörigt när man håller på. Men det är ju bara att snygga till innan man sätter sig till bords. Det blev mycket mat kvällen till ära – så ingen behövde då gå hungrig från bordet.

Och även om någon inte gillar sushi så måstse det vara svårt att inte tycka att det är vacker mat. För det ser verkligen läckert ut.

newyear_sushiTyvärr har vi inga riktiga sushitallrikar i Lilla Gula Huset. Hemma har vi en uppsättning tallrikar och serveringsfat som är avsedd för japansk mat. Svarta och fyrkantiga. Och uppläggningsfatet är i ”tårtbitar”. Men i Lilla Gula Huset får det duga med vanliga tallrikar. Det går bra det med…

4 kommentarer

 1. Camilla

  Guuud så gott och vackert!
  *Dräglar*

 2. Camilla

  Måste fråga vad du använder för lax då du gör sushi? Vanlig fryst lax bara? Jag hade gravad (eller rökt?) och det blev äckligt…

  Jag använder vanlig fryst lax. Rå alltså. I rullarna har jag smala strimlar. Och runt bollarna har jag tunna, tunna skivor. Dom skär jag medan laxen ännu är halvfrysen så får man dom så där galet tunt.
  Tror inte gravad eller rökt passar så bra till sushiriset… Eller? Det har ju en ganska speciell smak med den där vinägertouchen.

 3. Cia

  Jag säger bara Wow vilken morsa Bus har!

 4. Carina

  Känns som jag är den enda snart som inte testat sushi!
  När jag jobbade i fiiiina Örgryte (Gbg) satt 3-åringarna och pratade om ”sussi” runt matbordet och jag kunde inte hänga med i pratet, pinsamt men sant 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑