Svanar, påskliljor, regn och scilla

svanar

Sablar vilket tråkväder den här helgen bjöd på. Lördag snöregnade det hela dagen. Förutom just när vi tog en förmiddagspromenad. (eller – jo det började snöa lapphandskar just innan vi var tillbaka för lunch). Dom här snyggingarna mötte vi i alla fall – vädret till trots.

Jag slängde även ut påskliljorna. Nio stycken under köksfönstret och nio under ungens:
påskliljor

påsklilja

Idag – Söndag – har det verkligen tokregnat hela dagen. Maken fick grilla lunchen i carporten och vi drog hem till lägenheten redan före kaffet. Ingen idé att stanna i Gula Huset när vi redan städat och tvättat och vädret ändå inte lockade till utomhusvistelse.

Det fick bli gokaffe på hemmaplan.

gokaffe

Och så – en stund före middagen – gav regnet med sig. Så vi fick till en promenad i alla fall.

Och såg att Scillan är på G.

scilla

Åtta skolveckor kvar.

Inte full tio till midsommarafton.

Och lite oklart hur många till semestern. Men det är i alla fall 11 veckor till förskolan sommarstänger. Så längre än så blir det inte…

 

3 kommentarer

 1. Åsa

  Så du har redan börjat räkna ner?? Själv vill jag allt ha en lååång go vår innan det blir sommar! I dag har vi fikat ute och åt middan på ballen.
  <3

  Svar: Ja liiiite.. just den här mellantiden – när det är lite (men lös och smutsig) snö kvar, som inte duger till nåt och det slaskar och har sig.. då längtar jag…. Det är först i maj som ”godagarna” kommer nu… mars och början av april är som regel kanon… men sen blir det tröööökväder. Och sen exploderar allt här. Nästa som att vi går från vinter till försommar direkt.

 2. Vicki

  Inne och kikar i din blogg sätter ett litet tassavtryck efter mig.

  Trevligt med mattips ska kika runt lite på tipsen.

  Har all er snö försvunnit?

  Ha det gott, Vicki

 3. Pernilla

  Scilan lyser blå i gräsmattorna här. Påskliljorna blommar också men sen har det inte kommit så mycket längre. Det är ju så kallt här också. Midsommar brukar också kunna vara kallt men just nu känns det avlägset
  /P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑