SWEETHEARTÅrets första påskpyssel a’ la Linda är klart.
Det blev ett Sweetheart
…eller vad ska jag kalla det?

Ett fjäderhjärta
Ett vitt hjärta med fjädrar och pärlor

Hur jag gjorde?

 • Först rullade jag ihop några sidor tidningspapper hårt till en lång smal rulle, ca 2 cm i diameter. Två såna tejpade jag ihop, klippte bort överflödigt papper samt tvinnade  halvtjock ståltråd runt alltsammans så jag sedan kunde forma ett hjärta.
 • Därefter klädde jag hela pappersståltrådshjärtat med remsor av sånt där tunn skumgummi som följer med IKEA-möblerna. (fråga mig inte vad sånt kallas) När jag var klar med det såg hjärtat ut nästan som ett frigolitdito.
 • Nu tog jag limpistol och en himla massa vita fjädrar (vilka jag frigjort från ståltrådarna som sitter runt dom för att dom ska kunna tvinnas i påskriset). Fjäder på fjäder limmades på – tills hela var täckt. Även baksidan. Det var pillrigt. Och efteråt såg jag (och golvet jag satt på) ut som om jag rullat runt i en hönsfarm.
 • Därefter lindade jag ”diamantförseddståltråd  lite slarvigt runt alltsammans.
 • Och sedan limmade jag pärlor, silver och vita, lite här och där med hjälp av färdiga limduttar. Pillergöra igen…
 • En vit rosett knöts fast
 • Allra sist sprayade jag hela härligheten (försökte undvika rosetten) med glitterhårspray. (det var det jag hade hemma i glitterväg helt enkelt. Men det funkade ju! Dessutom var det tillsatt doft av Vanilj på det så hela hjärtat luktar vaniljsocker)

DONE.

Hjärtat är ca 25-30 cm stort och hänger nu på vår ytterdörr här hemma i lägenheten. Vill inte ha den ute på dörren i Lilla Gula Huset för det klarar inte väder och vind så bra.

7 kommentarer

 1. Camilla

  Så sött! Nej, det där ska ju nog inte ha på en utedörr. I den storm vi haft i dag, skulle nog alla fjädrar blåsa av. Fina att pryda dörren hemma också ju.
  Tack för hållna tummar för Saga.
  Kram!

 2. soffie

  va fint det blev å tack för beskrivningen:) jag tänker alltid på dej då jag får förskoletidningen,du borde vara med där i den där artikeln om en specielll förskollärare, du är så himla duktiog å pysslig, kan man anmäla folk dit eller hur gör man tro? kramen

  Svar: haha… och så skulle alla få veta hur lite jag tjänar också…. 🙁

 3. Indian matts

  Helt underbart heart ! NU ska jag prova ,,,

 4. Erica AKA Tomtens Dotter

  Så himla fint!!!

 5. trollmor

  Läckert ! Påsk ! Oj vad tiden rusar på. Ja galonisar går bra att sälja nu. Fick beställa om galonhandskar idag . …. me like
  Kram

 6. Cia

  Ja och så mummlar du om pillgöra hos mig 😉

 7. Bia

  Nu har jag också ett vitt fjäderhjärta! Så…tack för beskrivningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑