Synkning

Jag har kört på med Google-kalender sedan flera år tillbaka. Gillar den. Och är därmed papperskalenderlös – vilket kan behövas då min handväska är mer än proppfull UTAN en filofax.) Sen är jag väldigt bra på minnas tider och sånt. Har jag skrivit ned händelsen så brukar jag komma ihåg den nämna händelsen i fråga så jag behöver sällan kolla min kalender.  Men visst – det är bra att anteckna ned ibland.

Nu när maken ärvt min S2:a och jag uppgraderat mig har jag ju peppat han till att övergå till digital kalender. Han är usel på minnas saker. Kommer aldrig ihåg när han jobbar annat än ett par dagar i förväg och annat, som tandläkare, besiktning och sånt skoj måste han anteckna – och ändå brukar jag få påminna! Födelsedagar minns han inte alls. (Eller jo, det gör han nog, men han är van att jag har koll alltså slipper han ju)

Google har möjligheten att synka koalendern mot en annan Google-kalender. Perfekt. Då får han reda på allt som jag är snabb på lägga till – utvecklingssamtal, konserter och liknande. Och jag har koll på hans ev. ändrade schema och dyl.

Men vi fick inte till det. I datorn funkar det fint. Men i mobilerna syntes mina tider ömsom först och ömsom sist i makens telefon. Snacka om förvirrande. Kan ju bli heltokigt nä rman inte vet vilken rad man själv ”äger”. Och jag hann inte ens synka våra konton i min nalle innan vi avbröt försöket.

Nåja… vi får väl kolla i var sin lur vad som gäller och är på G. Och fortsätta prata med varann om vad som händer istället för att läsa varandras kalendrar.

 

5 kommentarer

 1. Camilla

  Hm… jag beställer sån där dyr personlig almanacka varje år, men använder den aldrig. Ska nog inte beställa någon för nästa år. Brukar skriva upp det viktigaste i vår väggalmanacka i hallen, det får duga.

 2. Åsa

  Men vad jobbigt! Nu måste ni ju prata med varann!! 😉

 3. Hanna

  Vi använder också Google för gemensamma händelser (annars gillar jag papperskalender mycket bättre). När jag skriver in något brukar jag namnge efter vem det gäller, typ: ”Henrik hämtar Tesla. Hanna har avdelningsmöte”. Men då lägger jag också i princip bara in den typen av händelser…

  Svar: Ja nu ligger våra rullande scheman där – med förkortningar som Ö , M, S (öppning, mellan, stängning) och även TS (tidig stängning) och SS (sen stängning) Och eftersom båda har detta schema så blev det helförvirrat när v. 41 hade mina dagar överst, och v 42 makens osv…. Närmaste dagarna vet man ju om man öppnar eller stänger. Men ska jag boka frissa eller läkarbesök eller nåt sånt blir det ju helförvirrat med en rad med Ö och en med S och jag itne vet om det är min rad överst eller nederst. !

 4. ☆ Cia

  Heheh ja fast det låter praktiskt om man har mycket att hålla reda på tillsammans.
  Chefen gör det med sin fru fast han använder något apple-alternativ.

 5. Malin

  Vi har också synkat våra gogglekallendrar. Myvket praktiskt för min glömska make. Nu använder vi upto istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑