Tennbröllop

Så här såg det ut när risgrynen regnade över oss, Lördagen den 14 augusti 1999. På den här bilden har vi precis kommit ut på kyrktrappan efter avslutad vigsel och risregnet tagit vid.

Det är med andra ord tio år sedan idag. Vi gifte oss i samband med att vi firade ”tio år tillsammans” – så totalt är vi uppe i 20 år nu…

Så här gick det till den på bröllopsdagen:

Den blivande maken hade inte fått se sin brud före bröllopet, men å andra sidan hade inte jag fått se ringen. Mamma hade sytt klänningen, precis som jag ville ha den, och brudbuketten bestod av framförallt solrosor och murgröna.

Vädret hade varit gräsligt hela veckan men lagom till bröllopet sken solen från en molnfri himmel.

Vi möttes hos frissan innan vi skulle åka till fotografen och ta bilderna – före vigseln. Men det gick inte så bra… Fotografen hade glömt bort oss!!!! Vi ringde säkert en gång var femte minut, vi sökte honom hos hans dotter och vi ryckte i dörren säkert tjugo gånger i hopp om att ”nu skulle den gå upp”. Men icke… När det var 15 minuter kvar till vigsel gav vi upp och satte oss i bilen och åkte en extra sväng innan vi for till kyrkan – snuvade på studiobilderna vår egen dag!!! (han ringde dagen efter och trodde det var då vi skulle gifta oss!!!)

Men det var ju inte så mycket att göra åt. Vi skrattade bort det och sa att nu måste ju vårt missöde ha inträffat. Och det hade det. Resten gick toppen fint. Det var tjusigt i kyrkan, vi var inte nervösa, ingen snavde eller sa fel. Och framförallt: Prästen kom!!!

En halvtimme senare var vi herr och fru.

Efter ”privat” fotografering (folk fick order att fotografera som sjutton så att vi skulle kunna få några fina kort att förstora och göra tackkort av) åkte vi iväg till en bygdegård där det bjöds på sommarbuffe´, kaffe och traditionell bröllopstårta i tre våningar till våra 40-talet gäster. Våra mammor stod för maten och det hade dom gjort mycke bra.

Hela dagen blev otroligt lyckad – förutom fotograferingen då.

Och nu är det allts tio år sedan. Det firar vi med nåt gott att äta ikväll!

10 kommentarer

 1. Maria

  Ååååå vad roligt att läsa, och vilken härlig bild =) GRATTIS GRATTIS GRATTIS. Bamsekram från Maria

 2. Eva

  Gah! Jag skulle bli vansinning om det hände på mitt bröllop. Och risken finns väl, med tanke på att det är i Grekland det ska ske.. 😯

 3. Cia

  😥 Jag är nog väldigt emotionell just nu. Jag började lipa när jag läste om hur folk beordrades att fota.

 4. Kollegan

  Grattis på tennbröllopsdagen. Fira nu ordentligt, på måndag börjar allvaret igen. Vi höres, för vi synes nog inte lika ofta nu när sonen slutat hos oss.

 5. trollmor

  Grattis ,grattis på er dag.
  Väl värd att fira.
  kramis ewa

 6. trollmor

  Jo du har helt rätt i det.
  kjam ewa

 7. Sofie

  GRATTIS! Hoppas ni får en trevlig kväll. Vi ska lyxa till det lite med bio 🙂

 8. MissyElliot

  Grattis på bröllopsdagen i efetrskott!

  Vilket fint kort på er…. 😛
  kramiz

 9. ejmis

  Grattis!! 😛

 10. T H E R R E fotoblogg

  GRATTIS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑