Tomtedottern är på plats

Det julfixas för fullt här hos oss. Lite jul i alla rum. Men mest jul i köket och hallen.

Det mesta är sånt som är gammalt och använt tidigare jular. Äldst (av det som kommit fram nu inför advent) är lilla minigranen vi har i hallen. Den köpte maken, när han var liten, ett år när hans föräldrar bestämde sig för att inte ha någon riktig julgran. Den har sedan stått i vår hall i alla år sen vi flyttade ihop – detta blir alltså artonde julen den tjänstgör hos oss. Och innan dess hade den ju gjort några jular i pojkrummet. Bilden ovan är också den gammal. Den gjorde jag inför julen 1989 i present åt maken – som då ”bara” var min pojkvän. Även den har kommit fram varje jul sen dess.

Senare – när granen kommer in – dyker det upp en riktigt gammal tomte. Den köpte pappa åt mig inför min första jul. Alltså julen 1972. Den sitter alltid under granen och vaktar alla julklappar…

Men det finns även nyare pynt. Och jag har helt nya julgardiner i köket.

Senare idag ska vi julfixa i Lilla Gula Huset

5 kommentarer

 1. Sofie

  Mysigt med julpynt 🙂

  Det kanske det gör…jag vet inte för jag har inte Spotify…vart får man tag på det? Hört att det ska vara bra iaf 🙂

 2. Kraaam/Åsa

  Wow – vilken tomtedotter där :-).
  Kul med lite nostalgiprylar blandat med nytt som senare i livet kommer att bli nostalgiprylar för våra barn.

 3. Cia

  Jag har en julgransmatta som är från min barndom, den är minst 39 år. Kan vara äldre. Men annars är det mesta nytt.

 4. Sofie

  Smidigt! Då ska jag göra det 🙂

 5. trollmor

  Vilken pingla ! Själv har jag en tomte som är lika gammal som mig. Den brukar få stå under granen.
  Ha en fin helg
  kram ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑