Trapphuset klart – samt förebilder

 

Ovan bilder på vårt numera tillfixade trapphus i Lilla Gula Huset.

Busungens rum, köket, vardagsrummet, svärmors rum och en liten toa finns på övervåningen. Jag och maken bor i nedervåningen. En våning som var en regelrätt källare när vi ”flyttade in”.

Numera är det ett ombonat sovrum, en fin ”hall”, en jättefin (lyx)toa (busungens benömning) och numera även en ståndmässig nedgång till samma våningsplan.

Det var lite kruxigt att måla tak och väggar. Det är högt i tak och ruskigt brant trappa. Men det gick förvånansvärt bra. Vagnssyckena på trappan gick dom fineman att fixa. Och förra helgen lagade vi de trasiga trappstegen (allra snyggast skulle trappan bli om vi tog bort den gamla korkmattan och tog fram en trären trappa. Men det kändes lite överkurs nu, när det är så mycket annat vi vill (om än inte måste) fixa. )

Vi är ruskigt nöjda. Och även om det inte syns så bra på bilderna är det är det en otrolig skillnad mot före. Det är numera pistagegrönt istället för nån obestämbar begiegul färg. Det var helt sjukt mycket skruv- och spikhål. Och trappan var trasig och avskavd.

Hur det såg ut innan vi gjorde om trappan syn(inte så bra, men ändå)  här nedan:

 

 

jlkhhj

 

3 kommentarer

 1. Åsa

  Det var skillnad det!
  Härligt när man gjort nåt och fått till det bra!

 2. trollmor

  Tänk vad man kan förändra. Så fint det blir . Förstår att ni trivs. Kram

 3. Camilla

  Oj, det blev en himla skillnad! 🙂 Skönt att vara färdigt med den, det känns inte som det allra roligaste man kan ägna sig åt – att måla och spackla/grunda den trappen. Fy tusan.
  Bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑