Vantar till samlingen

vantar

Så här såg det ut på mitt köksbord i förrgår kväll – den dagen jag sa att jag satt och gjorde planeringsjobb på hemma plan till halv elva på kvällen.

(Det jag sysslade med intresserar troligen bara andra förskollärare,
så ni andra kan strunta i resten! )

Den kvällen tillverkade jag pappersvantar… 26 par vantar för att vara exakt.  Alltså 52 stycken totalt. Samtliga vantar är urklippta ur gamla tapetprover.  Det blev mycket klippande. Och sen laminerade jag alla 52 stycken så då var jag ju tvungen klippa ut varje vante igen! Ett gäng  blev enfärgade. Några mönstrade och slutligen blev vissa lurigt randiga. Men bara två av varje.

Dessa har jag sedan provat använda på samlingen med barnen. Först en ramsa och sen gäller det för dom att hitta paren – så klart. Enklast med bara enfärgat. Lite svårare med mönster och allra svårast med dom luriga ränderna – där samma färger finns på flera men ränderna skiljer sig åt.

Och när jag ändå höll på gjorde jag en annan vantramsa. Där det gällde att höra vilken färg vantarna är genom att lyssna på rimord. Klurigt… jag fick låta dom tjuvkika på alla färger utom lila – men då valde jag ett grymt lätt rimord – JILA….

Hur som helst så blev vantarna snygga. Och uppskattade. Och användbara. Funkar förresten även att använda som memory.. bara som bonus.

vantar 2

Tipsen till båda vantlekarna kommer från Ingelas Lekstuga

2 kommentarer

  1. Kollegan

    Å vad avis jag blir att du har orkat göra dessa. När du nu lika är igång kan du väl göra år mig oxå 😀 . (skoja). Jag har tänkt göra dessa vantar hela hösten men det har inte bitit på. Jag har inte ens orkat göra färdigt Mäster Skräddare ännu. Jag måste ta ett ryck och färdig ställa det jag har på börjat. Jag har spökena kvar att limma fast på papper. Å kan du inte komma till oss och ge mig inspiration. Saknar dig jättemycket på jobbet. Ha det 😕

  2. Therese

    Har för mig jag sagt det förr, o säger det igen. Du verkar ju ut att vara en riktig toppenfröken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑