Våren gör entré

Den här tiden på året vill man liksom bromsa… solen skiner och det är så pass varmt ute att man inte längre behöver jacka – åtminstone inte om man befinner sig i solen i lä…(Det blåser annars rätt kallt nu när älven är isfri) Nu går tiden så fort så man blir nästan gråtfärdig när man tänker på hur kvickt det är höst igen… nu vill vi njuuuta. Av varje sekund.

Det har torkat upp så barnen på jobbet slipper galonisar och stövlar.  Och det går att vara ute utan fingervantar.Vi har kunnat börja låta dom ”springa ut och in”  lite som dom vill… och vi vuxna njuter av att kunna vara lite flexibla och inte så beroende av vädret. Idag har jag och barnen dansat vårdanser tills vi var blöta i svett (åtminstone jag!). Visserligen dansade vi inomhus – men ändå. Våren gör sig påmind hela tiden!

Än finns det inte mycket till grönska ute. Några maskrosblad och tidiga vårlökar, det är allt… Gräsmattorna är gråa och träden har inte börjat spricka. Men det kommer, det kommer. Om tre veckor har vi förhoppninsvis en försmak av försommar här. Det liksom bara exploderar när det väl sätter fart.

Och vi vill bromsa… Inte så fort, inte så fort…. vi vill njuta av tiden före sommarsemestern också!

3 kommentarer

 1. Cia

  Nej det får gärna bli sommar i April och sen får den hålla i sig till Lucia.

 2. trollmor

  Man söker efter minsta lilla vårtecken nu. Men vars är vårvärmen ???

 3. Camilla

  Jag håller med – dra ut på det bara! Sommaren går alldeles för fort.
  Just nu måste det vara underbart att ha det jobb du har, att få vara ute om dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑