Omskakad

rörelse

I förmiddags klockan 10:15 var jag nere i källaren. Maken satt vid datorn, bus lekte på sitt rum och svärmor var ute och rensade ogräs. Då börjar det plötsligt mullra… ett ihållande muller som blir liksom starkare och starkare. Samtidigt börjar det skaka…

– Vad gör du??!! utrister jag åt maken – och tänkte att han kollade på nåt mycket bastungt på youtube eller nåt…

Bus kom rusande…

– Vad är det som händer? Hela huset skakar….

Jag rusade upp för trappan och ut på bron och lyssnade på mullret och kände skaket… Sen blev det tyst.

Svärmor hade upplevt att betongplattan hon stod på liksom sjönk och att hon lyfte. Det skakade rejält under hennes fötter, hon som stod på marken. Vi övriga var ju inne i huset hela tiden…

Snabbt började rapporter om skalvet mailas och ringas in till lokalradion och vid elvatiden hade det kommit lite fler uppgifer.

Tydligen var det ett skalv, bra precis en mil från där vi befinner oss, som mätte 3,1 på richterskalan. Skalvet kändes tydligen efter hela norrbottenskusten. Och vi som var väldigt nära kände mycket… Och hörde…Lite overkligt. Och synnerligen omskakande.

4 kommentarer

 1. Åsa.S

  ja, jag hörde det på radion… vad otäckt!!!

 2. Kollegan

  Oh my God! Det var superläskigt. Jag var på bottenvåningen och höll på att bädda sängen, men tvättmaskin skulle precis börja centrifugera när skalvet startade. Jag trodde det var tvättmaskin som höll på att flyga åt fanders och jag ropade åt sambon: Vad är det som händer!?! Jag blev alldeles skakig. Det var riktigt otäckt. Tur att det gick över lika snabbt.

 3. Eva

  haha – det är så roligt att höra allas egna små anekdoter från jordskalvet! vårt norrbottenbesök blev vältimat i år! 😆

 4. Malin

  Så otäckt och spännande på samma gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑