Visa våren – här är vecka 18

vårbilder vecka 18

Har inte visat våren vecka 18, som Fröken Evans uppmanat oss…Men än är ju veckan inte slut. Så här kommer mina.

Snön är borta – bara små högar kvar där det är skuggigt eller hopskottade stora berg. Träden har börjat få knoppar. Tidiga vårblommor har börjat visa sig och mot läiga varma ställen har det blivit riktigt grönt gräs på sina ställen. Men isen ligger kvar på älven…

Detta är en rätt grå tid.. grått/brunt gräs, träd utan löv och i stort sett inga blommor. Men får vi fortsätta ha sommarväder här uppe kommer det explodera när som helst!

Att isen ska ”gå” från älven är väl nästa som händer. Vissa år har den ”gått” redan före första maj. Andra år har vi haft kvar den halva månaden. Undra när den sticker iväg ut till havs detta år? 
 
 

För övrigt så älskar jag bilden på sädesärlan jag tog idag. Den blev jättelyckad, enligt mig.

6 kommentarer

 1. MissyElliot

  Skulle precis tycka till om sädesärlan. Underbar bild!

  Ni har ju lite vår däruppe ju…
  🙂

 2. Åsa.S

  Tänk vilken skillnad det är på våren i vårt avlånga Sverige.
  Jättefina bilder!

 3. Cia

  Hehe kallt fotbad var det… jag försöket lura M att vi skulle ta årets första dopp… Så här i efterhand är jag glad att han inte hängde på den vansinniga idén 😉

 4. Pertan

  Jag måste få säga att alla bilder är alldeles underbara. Tänk att ni har snö högar och på landet har vi gått barfota, nåja kanske var det lite väl optimistiskt, vi får se om ungarna blir förkylda :)….
  Go´natt

 5. Maria

  Sädesärlan var underbar !! Du är så duktig. Alltså du borde ju jobba med foto. Inget du funderat på ? Kram kram å ha en härlig dag =)

 6. evans

  Vilka fina bilder! Håller med Maria! Isen ser ju riktigt mörk ut, så den går nog när som helst! Några maskrosor har jag inte sett till hos mig – bara blad, men ån har i alla fall blivit isfri nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑