Såg Wrong Turn 2 igårkväll… Föregångaren är ju grymt bra, så självklart hoppades jag att även detta skulle vara en höjdarrulle.

Ett samling ungdomar med mycket skiftande bakgrunder och personligheter ska delta i en dokusåpa som kan ge en av deltagarna en stor summa pengar i vinst. De sex deltagarna blir "utkastade" i vildmarken, med enbart kläderna de har på kroppen med sig, för att sedan "överleva" längst. Det ska föreställa att det varit ett kärnvapenkrig och deltagarna kan råka ut för mjältbrand, strålning och annat påhittad. Då gäller det att snabbt hitta motgift eller klara nåt uppdrag för att slippa "dö", alltså bli diskvalificerade från tävlingen.

Själklart visar det sig att skogen de tävlar i är befolkad av en missbildad familj som lever på att jaga människor! Och nu blir tävlingsdeltagarna deras nya villebråd!


Hmmm… Detta var en film med mycket blod och inälvor. Det sprutas blod lite hit och dit i nästan vid varje mordscen ramlar inälvorna till marken. Handlingen känns tunn och hastigt påkommen. I och för sig är väl handling aldrig en slashers stora tillgång, men här kändes det tunnare än tunnast. Manuset måste vara en omskrivning av Hills Have Eyes, med något bidrag från Texas Chainsaw Massacre och lite Commando. Låter väl i och för sig som en lyckad blandning, men nja…

Underhållning för stunden. Men inte någon film man kommer minnas om ett år!

Betyg 2+

image67