Djävulskyckling i Lergryta, vår variant.

Skrivet av den 24 september, 2014 klockan 20:36 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept,Recept - Kyckling

djävulskyckling2

 

I Lördags åt vi en helt fantastisk god kyckling – gjord i lergryta. Receptet är ursprungligen från ICA: Djävulskyckling

Men eftersom vi inte riktigt följde receptet så skriver jag ned vår variant, så vi kommer ihåg den till nästa gång vi är sugna.

En hel kyckling saltades och pepprades.
En styck hönsbuljongtärning smulades i botten på en blötlagd lergryta.
Tre små gula lökar, två röda paprikor, en färsk röd chilipeppar, ca  tre tomater och två vitlöksklyftor skars i mindre bitar. Grönsakerna fyllde vi sedan kycklingen med, och det som blev över fick ta plats i lergrytan – under och runt om kycklingen.
Skalet från två lime samt saften från ca 1½ blandades med några matskedar olivolja vilket sedan hälldes över kycklingen. Sedan på med locket och in i nedre delen av den kalla ugnen – som sedan sattes på 150 grader.

djävulskyckling1

Nästan tre timmar låg kycklingen i ugnen.

Under tiden rev vi 1½ dl lagrad herrgårdsost och blandade det med ½dl olivolja, lite limeskal, lite limejuice samt massor med färska kryddor (tror vi hade persilja, timjan, rosmarin….)

När kycklingen var klar styckade vi upp den, la den på ett serveringsfat och hällde den goda stekskyn över samt spred ut ost- och kryddblandningen över.

djävulskyckling3

Till detta serverade vi Risoni.

Vi blev duktigt mätta!!! Men så mycket djävul var det inte över rätten. Det krävdes massor mer av chilin. Så vi öste på med Sriracha när vi åt. 🙂

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Djävulskyckling i Lergryta, vår variant.”

  1. Det här sa Junitjej den 24 september, 2014 klockan 22:13

    Nu blev jag hungrig!

  2. Det här sa Therese - Sockenvägens Söta den 25 september, 2014 klockan 16:52

    Lät riktigt, riktigt gott, blev sugen, men som sagt här vankas fiskbullar 😀

  3. Det här sa Pernilla den 26 september, 2014 klockan 12:10

    Mm, låter supergott!
    /P

  4. Det här sa Camilla den 27 september, 2014 klockan 17:53

    Åh, så gott det låter och ser ut! Vi har ingen lergryta… buhuuu! Måste kanske skaffa en sådan. Vill ju kunna göra pulled pork också och då ska man också ha lergryta va?

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY