Kroatien – trettonde dagen – dagen vi storhandlade sista gången

Skrivet av den 7 augusti, 2013 klockan 10:41 i Dagar med Linda,Foton,Resedagbok,Resedagbok: Kroatien 2013

Det närmar sig slutet på resan.. så här kommer ytterligare en dagboksanteckning från Kroatien i Juli 2013

 

Trettonde dagen – torsdag – dagen vi storhandlade sista gången

Jag vaknade först av alla – och då var klockan över nio. Skyndade mig att köpa bröd och sen fixade jag frukost. Och först när den var klar att intas vaknade de övriga två.

Efter morgonfixet utrustade vi oss med ryggor en sista gång. Det var dags för den sista stora handlingen. Det behövdes vatten och grönsaker och lite annat smått för att fixa sista dagarna i Caklje/Podgora, Kroatien.

Bus köpte även ett energiarmband åt sig själv och ett namn-dito som present åt en kompis.

terassen2

Som brukligt pustade packåsnorna sedan på terrassen en stund innan det blev lunch. Denna dag bjöds det på Vit sparrissoppa och skaldjurstoast samt sallad. Bus hade sedan valt några vita godbitar till kaffet. Mums…

scarabee

Tokigt varmt på stranden idag Och jag körde utan solfaktor!!! Och det bästa av allt – ingen åska. Det såg ut som att det skulle bli moln och åska vid halvfem/fem-tiden, men så blev det inte. (nedan foton från vår lägenhet – vårt rum och terassdörren, köksdelensamt busungens rum. Saknar dock bild på det jättefina och fräscha toa/duschrummet)lägenhet1

lägenhet2
lägenhet3

Middagen åt vi på ett grillställe – bus ville ha deras goda cheeseburgare en gång till. Och jag smällde gladerligen i mig Cevapici i pitaböd igen. Maken tog mixed grill, ytterligare en gång. Sen påstod sig ungen inte vara mätt så han blev tvungen att handla en pizzaslice efter maten. Och sen lite godis på det.

kärlek

När vi kom tillbaka till Caklje pågick där en konsert nere på det pyttelilla torget. Högt ljud som fan. Så vi gick upp till terrassen och lyssnade på lagom avstånd. Tyvärr kunde vi då inte se ”bandet”.. men väl höra dom.

laser3

 

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Kroatien – trettonde dagen – dagen vi storhandlade sista gången”

  1. Det här sa matts den 7 augusti, 2013 klockan 13:08

    oj var det så illa att vapnet låg framme ?

    Svar: O ja.. och det är samma sak när vi är hemma.. vapnen ligger alltid tillgängliga – Bus vet aldrig när han kan komma att behöva dom!!!!. Oftast så väl tillgängliga så man både snubblar och kliver på dom. 🙂

  2. Det här sa Camilla den 7 augusti, 2013 klockan 13:40

    Oj, vilken utsikt i solnedgången där på bänken. 🙂 Fint foto! Kul att se lite bilder från lägenheten också. Började ni känna er färdiga nu, längta hem lite smått? Jag längtar ju alltid hem då jag är ute och reser, mest efter katterna så klart.

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY