Blir det några fler bad i sommar?

badar1

Så här såg det ut i måndags – när bus och jag var och badade. Och som synes hade vi stranden för oss själva. Galet varmt i vattnet, trots att det blåste kraftigt ut i från havs…

I  går – tisdag –  var bus och en kompis för första gången och badade själva. Bus är så duktig på att simma och sköter sig galant i trafiken så det känns som att det där fixar han bra nu. Och dom kom också, mycket riktigt, tillbaka – odrunknade.

Men idag är det mulet – och regnar lite till och från. Bland annat kom en skur precis när jag var och förmiddagsjoggade. Jag blev duktigt blöt, kan jag säga. Det är också ända sättet jag ämnar blöta upp mig utomhus idag. Badstranden lockar inte, trots 20 grader i luften. Och jag undrar: Blir det några fler bad i sommar?

Nåja…Passade istället på att ”slänga ihop” en fotobok. Jag samlar ju foton/collage i en mapp som jag sedan infogar i kronologisk ordning i I-folors bokprogram. Och sen – vips iväg för framkallning (fast just nu väntar jag med ivägskickandet tills jag kommer hem till fiberlina. Det blir så trögt att skicka iväg en 96 sidor lång fotobok över mobilt bredband!!!) Dock räckte inte 96 sidor till. Jag kom bara från december till och med April. Så kvar i ”att framkalla-mappen” ligger det foton till ca 50 sidor till. Men dom får vänta på några foton, för just 96 sidor tycker jag är perfekt tjocklek.

Nedan är printscreen jag tagit från datorn nu när boken är sparad och klar för framkallning. Detta blir den 19:e boken, och det är så kul att vi har dubbla ex av varje. Vi har ett ex hemma och sen har svärmor ett ex som hon förvarar här i Lilla Gula Huset. Busungen älskar dessa böcker där han följer sin uppväxt. Nästan dagligen sitter han med någon av böckerna i famnen i soffan…

fotobok1

fotobok2

fotobok3

fotobok4

fotobok5

Sen är det ju även dags att slänga ihop Kroatienboken för framkallning. Det är då mer pyssel för där ska jag infoga hela dagboken på ett estetisk tilltalande sätt. Så reseböckerna brukar ta långt mycket längre tid att fixa ihop. Dock är jag ytterst tveksam till om jag får in bilder och text i en bok – jag kanske måste dela upp den på två, på typ 60 sidor eller nåt… ja, det visar sig ju. Det är svårare att beräkna när texten ska med. Hur stor plats fotona tar vet jag ju ungefär…

 

 

6 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Gud så ambitiös och duktig du är med dessa fotoböcker, jag skulle vilja, men vet att jag aldrig skulle genomföra… Å visst blir det fler bad, augusti brukar ju vara fin, själv tänker jag bada fram till sept 😀 Mer eller mindre tvungen då jag tränar i stugan då vi inget rinnande vatten har där… Ha nu en fin kväll, å tack för tipset på hur man gör egen chickennuggets! KRAM

 2. Junitjej

  Vad kul att skapa fotoböcker!

 3. Hanna

  Min nyfikenhet vill gärna bli påmind om hur gammal bus är. 9? 8? Jag och min syster diskuterade nyligen just det här med att bada ensamma. Vi undrar hur mamma vågade släppa iväg min syster ensam med mig innan hon var ordentligt simkunnig. Vi tror att hon var 6 och jag 10 då. Kanske 7 och 11…

  Svar: Han fyller 10 om tre veckor… Det var samma med mig. jag kunde simma, inte min syster – inte alls. Mamma sydde ett flytbälte åt henne så hon skulle ha lite stöd… Vi badade i älven, nära forsen där det strömmande. Och vi var tvungen att korsa E4:an för att gå dit… jag var säkert vid 10 då….min syster är 3½ år yngre än jag är….

 4. Therese - Sockenvägens Söta

  Så mysigt du och Bus har det, filmkväll och promenad, hoppas ni får en liten sovmorgon i dag! KRAM

 5. Pernilla

  Jag hoppas på några fina stunder de närmaste dagarna för att kika ner på stranden. Sen sommaren brukar vara fin här på ön så jag håller tummarna.
  /P

 6. ☆ Cia

  Mmm sidan 49 ser mysig ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑