Skrivet i kategorin 'Ungen'

Full rulle

Skrivet av den 27 juni, 2022 i Dagar med Linda,Ungen

Ingen semester här inte.

5.25 väckte klockan mig. 05.51 checkade jag in på jobbet. (Ja, jag har nära!)

Varmt och skönt även idag. Älskar 25+dagar. Var dock inne och städade på jobbet en hel del.

Slutade vid 14. Sonen och jag valde mellan tabata och promenad. Det blev promenad i det sköna vädret.

Maken kom hem samtidigt som vi. Då blev det handling. Sen middagsfix (kycklingsallad med jordgubbar och fetaost). Och sen åkte vi till Lilla Gula.

Sonen börjar nämligen jobba i grannbyn till Lilla Gula i morgon.

Han ska, hela sommaren, guida besökare genom Siknäsbatteriet. siknäsfortet.se

Det var om just det fortet, samt hela Kalixlinjens strategiska betydelse han skrev om i sitt gymnasiearbete. Eftersom han (och vi) var på privat guidad tur i augusti förra året just av den anledningen ville ju föreningen såklart se hans färdiga arbete. Och dagen efter han skickade in sin avhandling ringde dom och undrade om han ville guida fortet i sommar.

Följ med på unik guidad tur i kalla krigets fotspår. Våra guider tar dig genom årtionden från kalla krigets början till dess avveckling i det enda fasta armébatteriet som bevarats i ursprungligt skick för eftervärlden. Guidningen tar ca 50 minuter och startar varje hel timme från kl 11.00 – 16.00.

Snyggt jobbat. Bättre betyg på ett skolarbete kan man väl knappast få! Och kul att få jobba med ett intresse, nåt man kan mycket om. Hoppas det kommer många besökare i sommar. Vi har varit där tre gånger. Och en tur till lär det väl bli i sommar.

När vi packat upp lite mat, vattnat jordgubbar, planterat en timjan och lämnat av sonen i ett galet varmt gult hus gasade vi hem.

Hann sitta på balkongen en timme och då passade jag på att ladda upp senaste fotoboken för tryck.

Det var på tiden. Har legat klar i datorn sen 9 maj.

Tisdag nästa. 4 dagar kvar. Sååå låååånga…

Ingen har tyckt till än

Vilken studentdag vi fick

Alltså. Vädret! Inte ett moln. 20 grader varmt. (Faktiskt 25 som varmast) Strålande sol. Inte kunde årets studenter haft bättre tur med vädret.

Började dagen tidigt. Sonen skulle på frukost klockan 8. En mamma till en i klassen hade fixat toppenfint för hela bunten.

Sonen blev utsett till Klassens livsnjutare!

På hemmaplan fixade vi inför dagen. Hämtade blommor. Fyllde ballonger. Köpte jordgubbar. Förberedde plock och middag.

Vid tvåtiden gick vi mot gymnasieskolan.

Helt galet mycket folk.

Och förväntansfulla studenter.

Utsläppet gick smidigt. Och trots många program och inriktningar gick det fort. De släpptes ut i omgångar, men vi fick vänta till samtliga var utsläppta innan vi fick ta emot vår student.

Och ja, det är samma tiger runt halsen som på plakatet.

En stund senare tog ungdomarna plats på flaken. Jag och maken gick hem med lite prylar och sen tog vi plats för att se kortegen.

Sen gick vi hem, hämtade maten och drog till Lilla Gula. Plockade upp min mamma på vägen.

I Lilla Gula pyntade vi till, fixade plock och inväntade gästerna.

Sen bestod kvällen av olivsnurror, lufttorkad skinka, bubbel, chips, nötter, högrevsburgare med valfria tillbehör, kaffe, jordgubbar, glassbuffe, surr, skratt, tårar, trängsel i köket samt myggjakt.

Sonen sammanfattar hela studendagen från morgon till slut: Intensiv. Rolig. Emotionell. Händelserik. Trevlig. Och festlig.

Ingen har tyckt till än

Morsdag – söndag – fullfartdag

Jösses. Har varit ledig i 4 dagar och det känns som om jag behöver helg nu!

Morsdag. Uppvaktades av sonen med en flaska bubbel på morgonen 😍. Sen började jag måla.

Fick besök av ”Elektrikern – det ska bli så spännande med ny, fin dragen el.

Sen gick jag ut och planterade surfina i ampel, bytte ut några veka jordgubbsplantor, rensade ogräs och vattnade. Varmt och skönt. 21 plus!

Lagom till när maken ropade att lunchen var klar började det regna. Och mullra. Fast det blev synnerligen kortvarigt. Blev inte ens blött i jorden.

Åkte till Kalix och hämtade en ”ny” tvättmaskin till Lilla Gula. På samma sväng åkte vi och köpte smörgåstårta, sopsorterade samt passerade min mamma för att lämna morsdagssurfinor.

Tillbaka i Lilla Gula kånkade vi in den galet tunga tvättmaskinen (tur vi lånat en pirra av min pappa), maken installerade och jag målade vidare.

När köket var klart (ja, det är typ färdigmålat nu!) försökte vi med gemensamma krafter fixa läckaget vid inkommande vatten till tvättmaskinen. Tyvärr misslyckades vi. Men det borde väl gå lösa? Packning?

Dammsög, vattnade, plockade till. Och sen mot Kalix – igen.

Återlämnade pirran och sen blev det äntligen middag. Smörgåstårta på balkongen.

Nu återstår bara att förbereda veckan. Hur nu det ska gå när jag redan är helt slut. 🙈 Sonen har lovdag i morgon. Det hade passat mig perfekt!

Ingen har tyckt till än

Jag och måndagar…

Skrivet av den 8 november, 2021 i Dagar med Linda,Mat och prat,Ungen

Tråkmåndag. Det är verkligen sällan som måndagar är kuliga. Det var inte den här heller. Fast den var å andra sidan inte tokvärst heller.

Ringde tandläkaren om min misstänkta spricka. Hon ville bara kika och bad mig titta förbi på eftermiddagen. En minut efter jag satt mig i tandläkarstolen var jag ute igen. Med vetskapen att det bara var en gammal lagningsskarv jag kände och att det inte var något som kommer gå sönder. Så bra. Och gratis var det också!

En godis på det!

Efter jobbet handlade vi. Och sen slängde vi ihop fantastisk god middag – på relativt kort tid. Ugnsstekta kycklingben med en typ av One Pot Pasta fast utan pasta och istället med vita bönor. Mums liksom…

Kyligt ute. Minus nio nu ikväll. Och i princip ingen snö. Mer hade vi den 8 november 2008 när sonen byggde denna snögubbe nästan helt själv.Även året efter, 2009, var han i byggtagen den 8 november. Då blev det en hel familj.Nu checkar jag ut för idag. Frågan är om jag ska läsa en stund… eller spela Super Mario på Nintendo 3ds innan jag somnar?

Ingen har tyckt till än

Firarlördag

Skrivet av den 5 september, 2021 i Dagar med Linda,Foton,Ungen,Värt att fira

Vi fortsatte fira vår nyblivna 18-åring under lördagen.

Men innan första gästerna dök upp hann vi ut en sväng. Allt blåsande får ju gräsmattan att svämma över av barr. 10 högar blev det – bara på baksidan.

Förhoppningsvis hinner vi framsidan under söndagen.

Till lunch kom första gänget. Presenter. Smörgåstårta.

Och fika.

När gästerna sen åkte mötte dom nästa gäng i hallen.

Fler presenter. Mera smörgåstårta. Och mera fika.

När huset var tomt var vi tvungna att gå ut en sväng. Det blev en rejäl tur.

10,6 km. I jättehärligt höstväder.

Tillbaka i Lilla Gula blev det sen Siren i soffan innan vi dukade fram lite plock sådär vid halv tio på kvällen.

Sen somnade vi ovaggade.

Ingen har tyckt till än

Tidigare inlägg »

ABY