Äggkoppar av papp

äggkoppar

På långfredagen i Lilla gula huset kom jag på att vi inte ägde några äggkoppar! Jag SMS:ade min mamma och undrade om hon hade några till övers som jag kunde få ”ärva”? Dom skulle nämligen på middag samma kväll…Jodå, äggkoppar hade hon, men inte tillgängliga just nu. Till nästa påsk så…

Alltså fick vi tillverka egna. Att vi saknade pysselingredienser kunde inte hjälpas. Klart det skulle fixas äggkoppar! Dessutom måste jag ju leva upp till namnet som Cia gett mig – Pysselgudinnan! (fast denna gång skulle minsann bus få bli rejält delaktig!)

Jag sågade till lagom storlek av ett papprör (som vi förvarat dukar eller nåt runt.) Sen fick bus börja skapa. Han klistrade fast ett par fjädrar i bakkant på varje rör, så det stack upp lite lagom. Sen ”klädde” vi tillsammans kopparna med lämplig färg på papper. Och sen var det bara dekorera. Och det var just dekor som saknades. Men sytråd, vanliga plastpärlor, googleeyes och mer fjädrar funkade fint. Fast för att få pärlorna att fästa räckte det inte med limstift (och nån limpistol hade jag  inte tillgänglig!) Det fick bli Karlssons Klister. Tre äggkoppar orkade bus – han gjorde den gröna, den gula som ser ut som en kyckling och den röda. Jag fick äran att slutföra den sista – och jag gjorde den lila/turkosa fjäderklädda.

Visst blev dom fina???

Nu bar det sig inte bättre än att min mor hade hittat äggkoppar tills dom kom på middag – just på långfredagen – men vi åt ändå äggen (på påskafton) ur dom hemmagjorda. Och trots att vi egentligen tänkte att det var sk engångsäggkoppar så åkte dom ned i kartongen för påskpynt. Dom kommer säkert fram igen, nästa påsk.

4 kommentarer

 1. Malin

  Vad fina dom blev!!!

 2. Malin

  Så fina och vilket roligt pynt att ta fram till andra år när man liksom har en historia till varför ni pysslade till dem.

 3. Cia

  Ja oj vad fina de blev! Klart de måste sparas.

  Tycker verkligen du förtjänar ditt ”namn” om och om igen.

 4. Sofie

  Vilka söta äggkoppar, förstår att ni vill spara dom till kommande påskar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑