Allt annat än klarsynt

pupiller

OK

Ögat var det.

Först ville ögondoktorn, som visade sig vara en ung snygg läkare som jag vill minnas hette Frank, göra en vanlig synundersökning.  Doktorn (den snygga, unga) täckte för mitt vänsteröga och bad mig läsa på syntavlan

Ehhh.. bara så du vet så ser jag inte tavlan, sa jag. Jag ser att det lyser där i hörnet, men inte mer.

– Ok, sa den snygga unga läkaren. Vi provar med den här. Och så tog han fram ett ark som bara innehöll fyra bokstäver men som var 12-15 cm stora.

– Nu då?

– Nja… jag ser inte att du håller i nåt… allvarligt talat så ser jag inte ens din hand….

Ögonläkaren (den snygga, unga)flyttade sig närmare och närmare. Och när han höll tavlan med de gigantiska bokstäverna ett par decimeter från ögat så kunde jag minsann urskilja ett C. Tjoho…

Sen följde ögonundersökning, mera ögonundersökning och ännu mera ögonundersökning. I en timme och fyrtio minuter höll han på. (Det var annat än här på VC där den danska läkaren inte ens visste hur man slog på ögonmicroskåpet) Han fick tillkalla en kollega för extra konsultation. Dom fick även undersöka mitt öga med ultraljud. Det var nämligen så grumligt så även dom hade svårt att se nåt…

Men jag har mycket riktigt glaskroppsavlossning. Fast då brukar man inte se så dåligt som jag gör. Anledningen att jag bara har syn som skiljer på ljus och mörker  är att denna avlossning har dragit med sig blodkärl och det är blodet som blandat sig med den där sega vätskan som i sin tur bildar gröten jag inte ser genom. Huuuu….

Tur i oturen var i alla fall att dom inte kunde se nåt som påvisar att näthinnan är på väg att lossna. Den verkar sitta som den ska. Även om dom hade svårt att avgöra det i allt grums. Dock vill dom att jag kommer tillbaka nästa vecka. Förhoppningsis har grumset tunnats ut så dom ser mer då… Och förhoppningsvis sitter näthinnan där den ska även då. Tappar jag däremot ljusseendet då är det bråttom. Då måste jag ringa direkt…

OM nu detta grums inte ger med sig inom rimlig tid så kan man åtgärda det. Jag tyckte han sa att då tar man helt enkelt bort glaskroppen, men jag kan ha fattat fel. Hur som helst så kan man få synen klar igen om det inte rättar till sig själv.

Jag blev inte sjukskriven. Däremot bestämde jag mig för att inte alltid vara ”fröken duktig” och har ringt och sjukanmält mig själv torsdag fredag. Jag hade visserligen en semesterdag inbokat på fredag, men jag har haft ett snack med rektorn nu i kväll och jag återkallar den semesterdagen. Roligare att ha semester när man ser nåt.

Så nu vet jag lite mer om ögat och det känns skönt att ha blivit rejält undersökt (av en ung och snygg läkare!) Vi har date nästa torsdag igen. Förhoppningsvis ser jag honom lite bättre då!

På bilden ovan har jag fått droppar för att mina pupiller skulle utvidga sig. Jösses så grumligt jag såg sen. I flera timmar!!! Och hur JAG såg ut. När (den unga, snygga) doktorn lämnade rummet för ett ärende skyndade jag mig fram med mobilkameran. Bäst att föreviga knarkögonen. (Allt för bloggen) Onekligen tänkte jag: Hoppas han inte kommer in medan jag sitter och poserar inför kameran!

8 kommentarer

 1. F

  berättat för maken att det var en ung snygg läkare?

  Förstår din längtan tillbaka, synd det var ögat då 😉

 2. Åsa

  Usck då, det låter inget trevligt… alls!
  Jo, en ung snygg läkare förståss! 😉

  Kram på dej och hoppas det rättar till sig snart!

 3. Åsa

  Pssst… jag har nåt åt dig i min blogg! 🙂

 4. Therese

  Låter inte ut kul alls. Riktigt läskigt ju! Varför får man sånt?

  Men du – du som knappt ser nåt, hur visste du att läkaren var snygg? 😀

  Men med vänster öga ser jag ju perfekt… 😉

 5. Cia

  Knarkögon ser coolt ut. Hua kan tänka mig hur jag skulle ha det om det började blöda i ögat… Läskigt. Men det låter relativt tryggt i ditt fall…Skönt.

 6. Eva

  Håller tummarna för att det ger med sig av sig själv. Det där med att ta bort glaskroppen lät lite obehagligt.. 😛

 7. Jennie

  Ung snygg läkare… I like!! Hoppas att du kan njuta av adventshelgen ändå!

 8. Ulrika

  Det var ju iaf tur att du såg att doktorn var snygg…hehehe. Alltid något.
  Hoppas det ger med sig snabbt nu. Fy så läskigt det verkar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑