Balkongfix

balkongfix 

Förra veckan tog jag tag i projektet VÅRSTÄDA BALKONGEN. Gud så skönt att det är gjort. Nu är där rent och fräscht (Så när som glasrutorna. Dom torkade jag bara av på insidan) och vi kan invänta varma sköna dagar då vi ska äta goda middagar där ute. Lite blommor ska väl också dit, men än så länge får det räcka med påskliljorna och pärlhyasinten. Antar att jag sätter ut panséer när som helst.

Vi anväder vår balkong väldigt mycket.

Vår/sommar och höst äter vi ofta där ute. Vi myser på kvällarna och blir det kyligt stänger vi igen glasrutorna och slår på infravärmen. Dessutom kan man stänga ute myggen om det skulle behövas – men oftast är det som tur är inte så gott av den vara uppe på tredje våningen.

Senhöst och vintertid är det mer frågan om förvaring. Vi kan sätta ut maten där, istället för att använda kylskåpet eller frysen, beroende på hur kallt där är. Som till jul är det oerhört praktiskt att förvara maten där och slippa springa upp och ned till matkällaren hela julafton.

Dessutom är det praktiskt att kunna lämna ute sängkläder och sånt utan att tänka på om det börjar regna under dagen. Bara att stänga igen rutorna om det verkar misstänkt.

Och självklart blir det även en förvaringsplats för lite allt möjligt – i väntan på att fraktas på rätt plats. Därav en av anledingarna att en vårstädning varje år är absolut nödvändig.  🙄 Den andra anledningen är att det blir väldigt dammigt/smutsigt under vintern – av någon konstig anledning. Trots att glasrutorna näsan alltid är stängda då!

När våra gamla balkonger byggdes om 1995/1996 till stora inglasade (vår balkong är ca 8 kvadratmeter) var det många som inte gillade det. Pensionärkuvöser stod tydligen inte högt på önskelistan hos bostadsrättsinnehavarna.  Men vi såg fram emot att kunna utnyttja balkongerna mer. Och det har vi verkligen gjort…

2 kommentarer

  1. Cia

    Jag är inte heller ett fan av inglasat, mest för att jag tycker det är för varmt större delen av året och så känns det inte som ute. Jag sitter i ett rum som hänger utanför byggnaden liksom. Men på era breddgrader förstår jag nyttan.

  2. Cia

    Ja visst är jag konstig, när punchverandor istället är något av det mysigaste som finns… Det är ju i princip en inglasad balkong! 🙄 😕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑