Beställt ett kors

Jag ringde till min pappa i samband med att jag gick på lunchen. Jag tänkte han skulle fixa mig två träpinnar så jag kunde spika ihop en stomme till en midsommarstång. Det kunde han. Han bad mig promenera förbi skolan han är och bygger/renoverar på för tillfället. När jag kom fram hade han gjort två jätterejäla grova trälister (typ som bordsben i tjocklek), med urgröpning för det två delarna på samma sätt som man fogar i hop en timring (ni hör hur bra jag är på det där med snickerier). Höjden på ”korset” blir nästan två meter högt. Delarna sätter man sen bara ihop med en kil, vilket gör att jag kommer kunna montera isär de två delarna för att enkelt kunna förvara dom tills nästa gång de ska användas. Perfekt – och långt mycket mer ordentligt än jag föreställt mig.

Sen fick jag delarna, inklusive ett gäng kilar, hemlevererade när han slutade sitt jobb.

Fast han föreslog att vi skulle montera ihop delarna till ett kors och att jag skulle vandra hem med det på axeln. Som Jesus.. Haha.. det skulle varit en härlig syn! Eller så kunde jag ju förstås satt eld på hela härligheten och vandrat hem med vit Ku-Klux-Klan-kåpa… det hade nog väckt än mer uppseende…

4 kommentarer

 1. MissyElliot

  😆 Hade velat se dig struttade runt med det där ”korset” genom stan….

 2. Åsa.S

  Hahaha… det där med korset på ryggen hade ju varit kul… ”Mot Golgata” typ…

 3. Sofie

  Hahha….ja det hade varit en syn 😆
  Vad tyckte du om mina skoinköp?
  Hade de vita paret tillsammans med en ljusgrön sommarklänning med vita prickar idag 🙂

  Ha en bra kväll så får vi träffas snart 😎

 4. Gunilla -nillisen

  😆 😆 😆
  Sicken syn det skulle varit o komma som Jesus eller som en klu klux! 😆

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑