Bilolycka precis utanför vårt fönster

bilolycka

Mellan tre och halv fyra i natt vaknade jag och maken av en enorm smäll.. sen inget mera… vi skyndade upp till sovrumsfönstret – som är ut mot gatan – och fick då se hur carporten framför oss var totalt demolerad och att en bil stod upp och ned. Jag rusade efter telefonen för att ringa 112, men innan jag fick svar stod det folk med mobiltelefoner vid olyckan, så jag la på luren. Strax efter kom ambulansen. Och sen polisen – tre bilar. Och så brandkåren – med två bilar.

Första parkett hade vi inför dramat i natt. Killen som körde tog sig ut ur bilen och stack, men ångrade sig och kom tillbaka lagom till ambulansen kom. Teorierna går att han var iväg och gömde knark, eftersom han tydligen var påverkad. Polisen gick i alla fall med knarkhund och spårade där han varit. Bromsspåren visar att det gått fruktansvärt fort. En stor betongklump som stod som ankare för en trafikskylt gjorde att han fick snurr på bilen och därför kom med undersidan mot carporten. Tur för honom. Annars hade han fått kluven bil av lyktstolpen som stod just brevid. Bilen hade han stulit av sin syster…
Bilderna ovan är mina egna, tagit från sovrumsfönstret. (förutom den sista som jag tagit idag nere på gården) Jag har massor med bilder – var ju tvungen visa bus vad som hänt här i natt.. Bland annat har jag flera superbra närbilder på ansiktet på föraren. Men dom publicerar jag inte här! Men en sån här gång är det klart användbart med stor zoom.

En av lokaltidningarna skriver såhär: (kopierad text)

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=3782422

En 19-årig förare körde in i en garagevägg och voltade med en bil vid halv fyra på fredagsmorgonen i centrala Kalix.

Bilen hamnade upp och ner. Föraren fick enligt uppgifter på plats hjälp att ta sig ut ur bilen. Trots att han var skadad lämnade han platsen till fots. Han kom tillbaka till platsen och fördes med ambulans till Sunderby sjukhus. Han visade han tecken på att han var drogpåverkad är nu misstänkt för drograttfylleri.

Vill man se mera bilder finns det en bra sida som håller koll på räddningstjänsten på orten- Blåljus-norr. Här nedan är en direktlänkt till just denna olycka.

http://www.blaljus-norr.com/06JuniTrafikolycka.htm

Vi hade liiite svårt att somna om inatt.. men nån gång efter fem. När bärgningsbilen forslat bort den kvaddade, lyckades vi. Fast här ute började dom städa och röja så jag pluggade igen mina öron med proppar – annars hade jag nog aldrig somnat.

Tur vi har vår bil i garage på baksidan!

1 kommentar

  1. Sofie

    Känner igen efternamnet men känner inte igen honom från bilder du lagt upp.. men kanske vet.
    Vilken trevlig picknick ni såg ut att ha. Nu ska vi laga middag.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑