Kroatien – fjortonde dagen – sista ”riktiga dagen

Nu är snart alla inlägg från Kroatien juli 2013 publicerade

 

Fjortonde dagen – Fredag – sista ”riktiga” dagen på resan

Busungen hade svårt att somna natten mot denna men han fick ändå vackert kliva upp före nio, oavsett vad han tyckte. Frukost och sen blev det en annorlunda dag – annorlunda i bemärkelsen att vi gick direkt till stranden efter frukost – enbart med omväg förbi vår lilla supermarket (med otrevlig personal) eftersom bus skulle ha glass. 1 timme och 45 minuters sol och bad (på en ovanligt full strand) innan vi lämnade våra bastmattor på vårt inpinkade revir och gick upp till lägenheten och gjorde lunch. Denna dag blev det vitlöksstekta potatisklyftor med bacon och ägg. Samt en jättesallad, såklart.

lunch3

Kaffe på det (och lite solande på terrassen) innan vi återvände till våra bastmattor. Stranden var inte lika full men väl ruskigt varm. Vi solade och badade i ett par timmar till innan vi gav upp och gick hem och duschade samt började packa. Och ingen åska blev det!!!!!

Efter en och halv timme var alla duschade och allt vi inte skulle använda mer denna resa låg fint packat i väskorna.

familjen

Mamman till sonen som verkar äga hotellet (som hyrs/styrs av Apollo) kom och pratade. Hon berättade att hon var 64 år, hade slutat jobba men var här i Caklje mellan maj och september varje år (annars bodde hon i Split). Vi fick reda på att det aldrig är snö i Caklje på vinter, bara i bergen, att hon hade två söner och att den som drev hotellet inte hade öga för affärer!!!! Hon berättade också att dom hyrde ut åt Apollo, för billiga pengar, eftersom hotellets läge var svårt – det går inte att ta sig hit med bil, bara med taxi och buss. Sen tyckte hon, förstås, att vi hade en fin son!

buspojken

linda_utsikt

Middag sen, lite sent… Gick på en pizzeria med ruskigt goda pizzor men med onödigt hög musik. Jag och maken åt en pizza med bacon och lök och bus en med skinka och champinjoner. Sen beställde vi även fem pizzabitar när vi gick hem från Podgora – för att stoppa i frysen. Förhoppningen var att dessa skulle hinna frysa sig hårda och sedan klara hela dagen i kylväskan och sedan agera middag på flygplatsen på lördagkväll.

sunset2

5 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Så fin du var i din blå klänning!!! Å du verkar vara en planerare, imponeras över din framförhållning med maten… KRAM!

 2. felicia "efji" johansson

  mysigt

 3. Lillkakan

  Heeej!
  Vi e nere i stockholm nu:0)
  Vilken härlig sista bild!!!

 4. Hanna

  Det har varit roligt att följa er på resan i Kroatien!

  Jag gillade också din blå klänning.

  Svar: Den blåa klänningen lämnade jag. Den har gjort ett par resor nu och jag upptäckte nåt litet hål. Den var billig i inköp så jag ides inte ta med den hem. Hoppas att inte städerskan bara slängde den utan att någon kroat kunde använda den nån gång till innan den var redo för soporna…

 5. Junitjej

  Så lik din son är dig!
  Vad fin du är i den blåa klänningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑