Börjar i fel ordning – Här är lite från Lördagen

frostkväll2

Nu har jag börjat tömma kamera och mobil på foton… Men eftersom jag samtidigt som jag kollar genom foton även fixar med kommande fotobok så tar det lite tid… och därför kommer fotona i ”fel ordning” här på bloggen.

julafton, juldagen och ev. nåt om annandagen kommer sen… det här handlar om igår, Lördag

Då hade vi 6 gäster på middag. Och eftersom vi redan är tre så innebar det att vi var nio pers som skulle äta. Ni som varit här irl vet hur vårt kök ser ut… det har INTE plats för 9 personer. (varav vi brukar käka i ungens rum om vi är många, till exempel till jul). Men jag ides inte börjar möblera om (en gång till… juldagen, you know) så när gästerna beställde sushi så tycket jag det var perfekt. Sushi kan man ju – i princip – äta stående. Så på nåt vis lyckades vi klämma in 9 ätande människor i vårt kök.

frostkväll1

Här syns sju. Den åttonde håller i mobilkameran. Den nionde fick inte vara med på bild eftersom hon satt bakom mig.

Trångt och varmt. Och åtminstone jag tycket maten var god. Och trots att jag kokat ris på 8 dl (okokt) så blev det bara precis över till lunch åt mig, maken och ungen. Och då ska vi även tänka att två av gästerna inte åt sushi, utan fick lax och pasta! Så det gick ned en hel del ris!

frostkväll3

Sen skulle alla få plats i vardagsrummet – eftersom dom som var här igår hade en önskan om att få se Frozen.

Och då var vi där igen: vår soffa rymmer INTE 9 personer.

Tre satt/låg på golvet och dom som satt i soffan hade det ”varmt och gott”, kan man nog säga…

Några popcornskålar och en hel del godis senare hade lugnet lagts sig i lägenheten. Och det mesta rymdes i diskmaskinen. Resten diskas nu på morgonen!

Idag är det kylslaget (som tidigare under jul) Men en promenad ska vi väl mäkta med. Det är ju”bara” 18 grader nu… Och idag åker granen ut… igår julsanerade jag lägenheten, utom på just granen… den tar vi senare idag!

3 kommentarer

 1. Pernilla

  Det heter ju ”finns det hjärterum…” Aaa du vet? Oftast blir allt så himla mycket bättre och roligare när man trängs.

  Sv: vår äldsta dotter är komplicerad, minst sagt. De har flyttat till Östersund, nästintill och vi kan inte få komma och bo hos dem för hon har blivit allergisk mot våra hundar. De har själv hund och kanin innomhus.
  Nu hyr vi stuga i Järvsö och för oss blir det en omväg på 60 mil att köra till dem. Sen 35 mil till, till Nynäs för att komma hem. De har inte blivit sjuka, hon har tagit fel på mr jobbschema och han måste sova ut en dag efter han slutat (?)
  Nu lämnar jag det. Jag blir bitter! Men jag vill träffa barnbarnen…….
  /P

 2. Camilla

  Din sushi är ju sjuuuukt snygg! Rullarna alltså – mums!

 3. Hanna

  Vår nyårsmiddag får bli sushi av samma skäl- att man kan äta det stående om det behövs. Vi har förvisso ett stort hus, men inget stort bord och ganska få stolar. Vi blir 8 vuxna (men bara 7 till middagen) och 4 barn. Det blir spännande att se hur allt går ihop. Sushin är fixad i alla fall. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑