Carpe Diem

äppelträd2

 

Jag vet att ni söderöver svettas i 25-gradig värme. Vi här uppe i Norrbotten har inte nått dit – annat ett par dagar – hittills  i år. Det är ömsom sol, ömsom regn. Varmt ett par dagar, kyligare igen.

Idag hade vi en sån där skön shortsdag igen. Perfekt eftersom vi hade sommafest tillsammans med en annan förskola idag. Jag spelade, barnen sjön, vi åt glass, blåste såpbubblor och hade kul. Så mycket bättre med sol och t-shirtväder då än regn. (Prognosen säger regn på examen.. morr)

Middag på balkongen. Promenad skippade vi – eftersom vi veckohandlade och städade.

äppelträd1

Bilderna är från igår. Nu blommar det härligt. Såg även att Syrénen slagit ut nu. Underbart. Vi har tagit kvällsprommisar alla tre, varje kväll  – utom just idag. Det gäller liksom att fånga tillfället.

Och så inser jag plötsligt  att det bara är:
– Bara två dagar till ungen gått ut fyran!!!!!
(Jösses – var det inte nyss jag var föräldraledig???)
– Bara nio dagar till midsommarafton!!!
(ok… vad ska vi äta/göra då???)
– Bara sjutton dagar tills vi åker till Grekland!!!
(gahhh… har jag koll på alla försäkringspapper, åksjukepiller, biljetter och växlade pengar???)

 

4 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Garv, vi verkar tänka i samma banor, njuter även jag och pratar om blommande syren i morgonens inlägg 😉 Nu väntar en tur med ett sommarprat i lurarna till att börja med… KRAM!

 2. Pernilla

  Såg en överlevende syren i morse. De har annars blommat över här nu. Varmt och skönt är det och jag njuter för fullt.
  Av: Äldsta dottern flyttade från Linköping till Åre för några veckor sen. De bor mitt imellan Åre och Östersund. Jättelångt upp!! Haha, Norrland börjar norr om Uppsala för mej. Min systers man kommer från Hörnösand och jag minns att jag som liten såg det som Sveriges Norraste del. Komiskt!
  /P

 3. Soffie

  Underbart så vackert…

 4. Camilla

  Åh, härligt! Ni är 3 veckor efter oss… här har äppelträden blommat över. Även hägg och syren snart. Undrar om det finns några blommor kvar till midsommar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑