Då går jag ner i min källare… där nere i källaren… där har jag

Vintillverkning.

Det bubblar på bra. Riktigt bra. Vi skulle skaka kärlet (tungt som fn – det är 23 liter vin i) och jäklar vad det pös. Locket höll på flyga av. Det vek sig och skickade ut en mindre explosion av gaser.. haha…

bubbel

En vecka till så borde det jäst klart.

Och jag gjorde bort att desinficera 26 stycken flaskor i lördags. Det tar sin lilla tid det…

flaskor

Hoppas ha rosévinet på flaska om två veckor. Då hinner det ligga till sig i 12 veckor till midsommar. Så det borde vara ”drickbart” tills dess – även om det kommer vara än bättre när vi kommer hem från Grekland och ska fortsätta semestern på hemmaplan!

6 kommentarer

 1. Malin

  Mina föräldrar satte vin när jag var liten. De hade damasangen(stavning?) i mitt rum vid spjälsängen. Bland de första ”orden” jag sa var blupp… 😳

 2. Camilla

  Spännande att se om det blir lika gott som det vita och det röda. Ni kommer ju att ha hur mycket vin som helst sedan. Har du räknat ut hur mycket en flaska ”kostar”, med ingredienser och så?

  Svar: Om det röda blir lika bra som det vita vet vi ju först om ett par månader. Och det är samma här… i juli/augusti nångång vet vi väl hur vi lyckats…

  Priset på första omgången blev 28:- har jag för mig och då räknade vi med allt: hävert, tunnor, ect… så de övriga två omgångarna hamnar därför på ungefär hälften… En sats går på 380 spänn ungefär… och vi fick ut 27 flaskor 14.

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Hi hi inser att detta är allt för mycket bök för min del, jag får nog aldrig ett ”eget” vin utan nöjer mig med att köpa på bolaget vid behov… Önskar dig en fin kväll! KRAM

 4. Junitjej

  Så kul med egengjort vin!

 5. Camilla

  Oj, 14:- flaskan kan man inte klaga på. 🙂

 6. Åsa L

  Eget vin, lite lyxigt 🙂
  Har provat gjort egen öl när jag var yngre och kan säga att det det räckte med ett glas så snurrade det till i skallen. Inte så gott men det brydde man sig inte om då :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑