Dyrt frosseri…

lojrom

…ägnade vi oss åt i Lördags. Då smällde vi nämligen i oss sista burken med KALIX Löjrom. Mmmm… Det är verkligen en delikatess som heter duga. Vi hade en stor burk så vi kunde sätta MYCKET rom på varje tunnbrödssmörgås. Bus är som tokig i löjrom så han åt sig mätt redan på förrätten.

Nu har vi dessvärre slut löjrom. Och eftersom den blivit orimligt dyr även här på hemmaplan så blir det inga mer fiskägg på ett tag. Tror vi betalade 680:- för ett kilo förra hösten. Nu i  höstas fick vi inte tag på nån rom alls – till vettigt kurs alltså. Vi får istället hoppas att priset är mer rimligt nästa höst så vi kan köpa oss ett kilo och lägga upp ett nytt frossarlager.

Vad löjromen kostar på fina gatan i storstaden törs jag inte tänka på med tanke på att den kostar som den gör att köpa av fiskarna här hemma.

5 kommentarer

 1. Carina

  Vet inte om jag vågar berätta detta men jag gör det……jag gillar inte löjrom……ingen rom alls (förutom flytande dårå).
  Jag vet, jag e helkonstig som inte gillar denna sk delikatess, min man däremot skulle nog ”gluva” i sig denna vara med glädje 🙂

 2. Cia

  Ja vad sa jag var det inte 1300 kr/kg sist jag kollade?

  Det vattnades i munnen av det här inlägget i alla fall.

 3. annas Perssonliga

  Hej!
  Åh så gott!!! Vilken lycka att kunna frossa till ett så rimligt pris.

  Vinterfint du har gjort på bloggen.

  Hoppas ni får en riktigt god fortsättning på det nya året 🙂

  Kram

 4. Bia

  Mmmm…så gott! Det är inte säkert att rom kostar mer på fina gatan eller långt ifrån produktionsorten, när jag bodde i Västerbotten fick jag betala mer för Västerbottensosten där än jag gjorde i Norrköping.

 5. Sofie

  Åh, vilken lyxig förrätt. Kommer inte ihåg senast jag åt löjrom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑