En ny fotobok på ingående

Bilderna ovan är printscreens, visandes bokuppslag,  från Ifolors bokprogram. Det är hos dom jag gör mina fotoböcker och nu ikväll har jag precis skickat min elfte sådan för tryck. Dom flesta jag gjort är på 96 sidor och brukar täcka ungefär ett halvårs foton. Den som jag nu väntar hem är från november i fjol till och med förra helgen (mitten av maj alltså). Totalt innehåller boken 172 foton och 2 busteckningar.

De allra flesta fotona i dessa böcker har figurerar på bloggen i kompirmerade versioner. Några extra, lite mer privata, brukar det bli i böckerna. Jag gör mina bilder klara för printning i stort sätt direkt jag fotat dom. Jag laddar över dom till någon av datorerna samma dag och försöker göra ev. redigering på en gång. På så sätt ligger det inte bilder på hög som väntas att tas om hand. Sen sparar jag dom i en separat mapp, samt på USB-minne tills jag börjar ha tillräckligt många för tryck. Då startar jag upp bokprogrammet och börjar ladda in bilder. Det går oftast väldigt fort eftersom många av bilderna redan är färdiga collage – som jag gör i A3 300 ppi –  för att inte tappa upplösning när dom ska tryckas i A4. Det är med andra ord få textrader som ska tillfogas, det mesta är redan gjort i Photoshop.

Och sen är det bara vänta in nästa bokkampanj och skicka in. Det är värt att vänta på lite rabatter eftersom en 96-sidig bok kostar 599 (plus frakt) och jag alltid beställer två – svärmor vill ha en egen! Då är det gött med 10 eller 15 procent rabatt. Nu var dom 60 kronor billigare per styck. 120 kronor kan man ju använda till nåt annat skoj.

Nu är det bara att vänta.. det är lika kul varje gång paketet med böckerna kommer i brevlådan. Dom brukar vara jättefina. Det hoppas jag även denna är….

7 kommentarer

 1. Cia

  Ja jag tyckte allt att jag kände igen en massa bilder 😉

 2. Åsa

  vad kul att ha sådana böcker!!

  Själv är jag motsatsen… sparar oredigerade bilder på hög, ja i datorn alltså, bränner ut nån kopia på cd som säkehet bara. Måste nog ta tag i det där. Hmmmm… nån dag.

  Kram o ha en fin måndag!

 3. Hampus

  Hej.. förstår att du blir glad över din rabatt på 15% men tycker det är rätt lite med tanke på att du gjort så många böcker hos dom…

  http://www.solentro.se har 50 % rabatt från och med bok nr 2 och framåt!

  läs här: http://www.solentro.se/bokpriser

  mvh/hampus

  Ja, fast en beställning med två likadana böcker i samma storlek som den jag väntar på, med lika många sidor blir ändå dyrare via solentro än via ifolor. Trots att bok två är på halva priset hos er. Jag har kollat upp det. Nu har jag ingen koll på er kvalité men jag vet – sen många böcker tillbaka – att kvaliten hos ifolor är jättebra.
  Så, sorry.. jag håller mig till ifolor ett tag till!

 4. Kraaam/Åsa

  Lustigt att jag läste om denna precis nu för jag har också fått hem en fotobok i veckan – Bröllopsboken….den blev så bra. Helnöjd. Jag gjorde min på JapanPhoto och fler kommer det bli nu när man fått smak av det :-)!!!

 5. Hanna

  Åhh, vilken fin bok! Jag har också gjort några fotoböcker, men bara två. En till min mamma för många år sedan och en om dotterns första år förra sommaren. Tyvärr har jag sällan ork att bearbeta bilder alls. Inte förrän jag måste och då görs mycket på en gång, vilket leder till att det inte blir så bra som det skulle kunnat bli… =(

 6. Bia

  Nu måste jag sätta fart och göra fotoböcker, blev så sugen när jag ser dina! Av alla bilder jag knäppt har inte en enda hamnat i en fotobok… Ska nog göra varsin till barnbarnen, de fyller år i aug resp okt och skulle säkert uppskatta sådana presenter. Smart att göra hela sidorna färdiga, med texter och allt! Är det photoshop du gör dem i?

 7. Vathavela-web

  Tack for intressant blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑