Regn utan båge

Igår var det en helt underbar regnbåge när vi kom hem från Lilla Gula Huset. Himlen var nästan svart på sina ställen och samtidigt sken solen. Magiskt…

Idag är himlen dessvärre jämngrå. Ingen tillstymmelse till regnbåge här inte… men så kan man inte ens ana någon solstråle heller..

Regnbågen var inte helt enkel att fota. Automatläget gick såklart helt bort. Då blev allt för ljust. Och inga förprogramerade program funkade heller. Bara ändra till helmanuellt och sen köra! Bästa regnbågen fick jag med följande inställning: 1/320 s  &  F5. Bra att skriva upp så jag vet till nästa gång jag ska fota regnbågen!

2 kommentarer

  1. Åsa

    Jag fattar inte det där med egna inställningar i kameran! har kommit mig så långt att jag testar de förprogrammerade, men helt manuellt blir det bara knas. Himmelen kan vara sååå vacker!

  2. annas Perssonliga

    Tjusigt blev det till sist!!! En regnbåge känns alltid speciell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑