En väldans kort premiärtur

skidor_fjärden2

Solen hade visat sig under söndagen. Och graderna var bara just under nollan. Så jag och ungen blev sugna på kolla in fjärden – skidledes.

Ungen har ju nya skidor som han ännu inte testat. Dom hade vi fått levererade, färdig vallade,  till Lilla Gula Huset under lördagen. Dock hade han inte sina nya pjäxor med – dom stod hemma i lägenheten. Men eftersom vi  ändå inte skulle åka så långt så kunde han tänka sig att tränga ned sina fötterna i ett av mina pjäxpar.

Vilket dessvärre inte funkade. Han har dyligen sk NNN- bidning (rottefella) och jag har SNS-dito. Skit också. Det syntes ju inte förrän vi kollade in närmare.

Så jag fick premiära själv (och lämna en grymt besviken unge på gårdsplanen)

Nu gjorde det i och för sig inget att han inte kom. Han hade ändå bara fått klaga… för:

 • Dels fanns det inte ett enda skoterspår. Jag fick fullkomligen PULSA med skidorna ned till fjärden. Stavarna sjönk ned till en tredjedel av dess längd, och på vissa ställen hade jag snö upp på halva vaden.
 • Dessutom hade solen försvunnit bakom moln när jag kommit ned till fjärden.
 • Lägg därtill att isen bestod  av just IS.

skidor_fjärden

Hårt som sjutton att åka på. Jag  kör ju  vallningsfritt så det gör ju inte så mycket .. men ungen har ju nyvallade skidor (tape) så det kändes som att allt hans fäste skulle nötts bort på bara en kort skidtur.

Men jag åkte ut…

skidor1

Bara för att en stund senare börja åka genom den tunna skaren.

Hm.

Jag vände hem och kämpade mig genom mitt UPPTRAMPADE skidspår.

Det blev alltså en kort och inte så åkvänlig premiärtur.

Vi får hoppas skoteråkarna snart börjar gasa omkring ute på isen. Och att skidspåret runt elljusspåret dras upp inom kort…

5 kommentarer

 1. Pernilla

  Ska jag åka skidor får det bli med hjul. Nej, inga längd skidor för min del. Utför har jag redan avverkat och det blir nog inte mer i år, dessvärre.
  /P

 2. Camilla

  Fy vilken jobbig tur. Härligt att ni har vinter hos er, här är det reklamation igen av årets skitvinter!!! Jag ska ju åka skidlopp i Norberg om 2,5 vecka på 3 mil och känner mig väldigt oförberedd. Dessutom en evighetsförkylning. Nej blä säger jag, ska det vara så här kan det lika gärna få bli vår.

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Ser ändå helt gudomligt ut för mig som inget gjort på en månad, men nu, snart så ska jag ta mig ut, bara två dagar av kuren kvar! 😀 KRAMAR

 4. Matts

  rejäla grejer i alla fall, inga lågskor i skidorna ser jag

 5. Pia

  Skidor har jag inte åkt på många herrans år. Här är ju ingen snö längre. När jag var liten åkte vi massor av längdskidor och skridskor, jisses det där lät som om jag är en dinosaurie 😀 Men så var det faktiskt, märkligt…
  Ha en fin dag!!
  Kramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑