Festen

Vet inte om ni kan se texten mellan fotona . Den är ju inte skriven för bloggen – utan för en fotobok (ovanligt va?)

Stockholmsfesten då. I Lördags. Den som inga barn var inbjudna på – FÖRUTOM vår busunge. Det stod ju, bokstavligen, på vår inbjudan att : Undantag för Lappdjävlar!!!

Och så bus längtade. Han fixade till i lägenheten. Hjälpte till att bära mat till lokalen alla skulle äta i och så önskade han att klockan nån gång skulle bli fyra så han fick gå sätta på sig finkläderna han själv valt att ta med.

Festen var – som dom brukar vara när vår Stockholmskompis bjuder till party – stor. Tror det var mellan 50-60 som tackat ja till inbjudan och som faktiskt dök upp. (Jag hjälpte till att göra sallad till middagen. I två tiolitershinkar. Det säger nåt om mängden mat som skulle käkas.)

Att inte grannarna klagade är ett under. För det lät. HÖGT. Tidigare bodde han i hus och då var det ju lättare att partaja högljutt. Men denna gång hölls festen i  lägenhet. Uppenbarligen gick det bra det med. Såg då ingen som klagade.

Bus fick vara med precis så länge han orkade. Och kvart i tre på natten kom han med sin tandborste och ville gå sova. Och då gjorde vi honom sällskap. 3.03 släckte jag lampan. Men jag vet att värden var uppe till halv sju. Han städade nämligen innan han gick och la sig. Så när vi gjorde frukost – halv tolv – förmiddagen därpå var köket i det närmaset blänkande igen. Knappt ett spår av en fest med dryga 50-talet gäster. IMPONERANDE.

Söndagkvällen spenderades sedan med annat folk. Men det får eget inlägg…

5 kommentarer

 1. Åsa

  Härligt med en riktig brakfest ibland!

 2. soffie

  wow va roligt att komma iväg så och på fest dessutom härliga bilder, han är så fin din Bus, kramen

 3. Camilla

  Herregud, vilka festprissar! Jag brukar knappt orka hålla mig uppe till midnatt då jag är på galej. Mosstråkig, ha ha… 🙂
  Ni var superstiliga, Bus kan verkligen det där med att dressa upp. Jättefin kille!

  Svar: Ja men vi gillar att vara vakna sent – när vi är lediga. Och det gör ju även bus. (fast han vill vara uppe sent även när han ska på skolan så… antar att han brås på mig. jag är hopplös. Släcker nästan aldrig före midnatt även om jag börjar 6 eller 6:30 dagen därpå)

 4. Jennie

  Vad jul med fest! Gillar den sista bilden på festpeissen, han ser så stor ut.

 5. Jennie

  Vad Kul med fest ska det ju stå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑