Inte ett dugg förvånad

Jag - förvånad

Här är en större bild på den förvånade (eller är det kanske chockade??) Candygirl från Headern. (Den glada Linda finns i det här inlägget! Om nu någon bryr sig om hur den ser ut i närbild)

Tyvärr är jag inte ett dugg förvånad när jag läser prognoserna för vädret för torsdag och fredag… -19 ska det vara när jag cyklar iväg imorgon… och på fredag ska det vara -23. Herregud varför????? (fast till helgen ska det visst vara nära noll igen… snacka om att pendla i grader)

Imorgon ska jag cykla – oavsett väder. Men fredag tar jag nog bil. Fast jag som nästan aldrig använder den kommer säkert inte fatta hur motorvärmarna på jobbet funkar. Och ska det vara -23 är det ju en klar fördel om bilen är aningen uppvärmd när man ska ratta hem den igen.

Fördelen med cykeln är att den alltid startar. Oavsett väder. Dock kan den gå lite tungt emellanåt – när det snöat mycket. Men i övrigt är den rätt pålitlig. Jag gillar verkligen min cykel. Lätt att hitta parkeringar är det också.

För skoj skull klockade jag tiden mer exakt här om dagen när jag cyklade från jobbet för att hämta bus. Det tog 13 minuter. TRETTON MINUTER. Det tar typ 10 med bil… alltså om man räknar in att gå till garaget, öppna dörrarna, köra ut bilen, gå ut och stänga garaget, parkera… och tvärt om  då på hemvägen. Vi bor ju precis vid bus förskola så det tar med andra ord 13 minuter hem också. På sommaren tar det 11 minuter att cykla samma väg. Men då behöver jag ju aldrig sakta in i kurvorna på grund av halkrisk. Det gör jag nu.. ibland i alla fall!

Men från måndag tar ter FYRA minuter till jobbet. Till fots. Det tar nog längre tid att cykla.. för då måst jag ju låsa upp källardörren först! Då har man NÄRA till jobbet!

5 kommentarer

 1. Jennie

  Jag önskar jag hade 10 min cykelväg till jobbet. 2 timmar med ett bussbyte. Kylan är jag dock inte ett dugg avundsjuk på…
  Ha det gott!

 2. Kraaam

  Oj, här har man räknat ut och tänkt till 🙂
  Du är modig som cyklar nu – jag skulle vara livrädd att cykla omkull hela tiden men det är ju sååååå mycket bättre än att ta bilen 🙂

 3. Åsa.S

  Jag cyklar också för det mesta. Cykeln står i stället utnför precis, bilen ute i garaget 100 m bort. Sen är det ”genare” att cykla till jobbet också, måste ta värsta omvägen med bil. Så tiden blir densamma, fast nyttigare och billigare att cykla! =)
  Ha en fin dag!

 4. Nina

  Tack så mycket 🙂

  Jo, foto är dyrt och jag har ”samlat” i fler år och verkligen prioriterat det när jag väl fick pengar över. Men triss är bra det oxå…när man vinner 😉

 5. Gunilla

  Vad du är konstnärlig. Jag blir ställd. Och sjunga o spela kan du också och till på köpet bra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑