Fullspäckad härligt rolig Lördag

gåbort

Som jag skrev igår hade vi följande på programmet:
Storloppis
Hälsa på Lillasyster
Shopping
Middag hos goda vänner
Hemfärd (i natt???) mot Lilla Gula Huset

Och vi hann alltsammans – på ett strålande sätt.

Storloppisen i Luleå, Arcushallen påstås vara Sveriges största fyndmarknad. Otroligt roligt, trångt, varmt, folkligt och prylar till tusen. Shoppade dock inte så mycket i år. Jag hittade bara jeans åt busungen, en klänning åt mig själv och en låda otroligt vackra gamla glaskulor till granen (dom kommer i eget inlägg senare)

Lillasyster med familj våldgästade vi efter loppisen. Och där  ”tiggde” vi oss lunch (eftersom köerna på Arcushallens matstånd var helt galet långa) Hamburgare och fika, lite surr och busungen han leka med en av sina kusiner (den andra var helt inne i sitt hockey på PS3)

Sen vidare ut på Storheden för shopping. Det jag visste jag skulle ha var ljusslingor – till granen (har bestämt att vi ska ha färgade ljus i granen i år), till den stora stjärnan (den skulle vara vit) och ett ljussnät till bron på Lilla Gula Huset. Det hittade jag. Plus en massa annat. Mycket av sakerna hade julanknytning. 🙂 Och Halloweendito.

Och sen in mot Centrala Luleå för middag hos goda vänner. Där bjöds vi på helt underbar förrätt; succiniplättar och krustader med Kalixlöjrom. Och till huvudrätt;  älgfile och vanlig dito tillsammans med smördegsinbakad potatismos. Och som efterrätt smällde vi i oss kladdkaka med hallon och björnbär . Vi var sååå mätta… Jösses så gott det var. Och trevligt. Barnen lekte och hade kul och vi satt kvar till närmare midnatt.

gåbort1

gåbort2

gåbort3

gåbort4

gåbort5

Bilderna i inlägget är från ”gå-bort-presenten”, som jag valde att göra i jultema. Vi är ju snart där. Årets Blossa, ett doftljus med juldofter och en hemmagjord jultvål.

 

 

Men tillslut var vi ju tvungen att köra åter mot Lilla Gula Huset. Det hade slutat snöa så föret var fint. Jag körde. Ungen somnade i bilen, vaknade till när vi var hemma, och somnade sedan gott i sin egen säng efter han borstat tänderna. Jag var glad över att vi fick vrida tillbaka klockan en timme – eftersom klockan han bli närmare två innan jag låg under täcket. Men visp så var den bara ett och jag hann ligga och läsa lite innan jag somnade.

 

6 kommentarer

 1. Soffie

  Vilken mysig dag ni hade,

 2. Therese - Sockenvägens Söta

  Vilken fin gåbortpresent, å julkulorna ser jag fram emot att se sen! 😀 Har också loppisfyndade kulor som jag är så rädd om + ärvda.
  Teet är toppen, lite som att fika fast man bara dricker te, bra för en godisråtta som mig ;-P
  Tjädern hade maken skjutit den här gången, men även jag har skjutit tjädrar 😀 Önskar dig en toppen måndag! KRAM

 3. Åsa L

  Jag blir alldeles glad av allt juligt 🙂

 4. Pernilla

  Älskar julkulor och ser fram emot det inlägget.
  Glöggen ska också inhandlas så den inte hinner ta slut. blossas 2013, alltså.
  /P

 5. Victorias Jul

  Vilken fin gå-bort-present, den skulle jag gärna velat ha

 6. Camilla

  Vilken mysig present! Den skulle jag bli jätteglad över. Jag har för mig att jag kommenterat här förut, men hittar inte min kommentar..
  Testar igen då. 🙂 Jag måste köpa glögg jag också, blir så sugen på det nu då det är november. Har däremot hört att årets årgångsglögg inte ska vara så god. Flaskan är jättefin i alla fall. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑