Gerda Kvist; Häxa och vikarierande förskollärare

påskhäxa_2016_3

Det här är  häxan Gerda. Gerda Kvist.

Hennes kvast kraschade mitt i ”stan” och hon blev tvungen att lämna in den på reparation på OKQ8. Och medan den fixades tog Gerda på sig ett vikariat på min förskola. Detta eftersom jag själv hade ett besök hos ”tandläkaren” precis lagom till det var dags för sångstund. Nu hoppade Gerda in istället för mig. Dock kunde hon bara sjunga påsksånger…

påskhäxa_2016_2

… vilket inte var något problem eftersom barnen tränat på just påsksånger senaste veckorna. Vikarien Gerda Kvist fick dessutom låna min gitarr.

påskhäxa_2016_1

Efter sångstunden bjöd häxan Gerda på godis i form av vindruvor. Sen gick hon för att hämta sin – förhoppningsvis – lagade kvast och flög vidare mot Blåkulla.

påskhäxa_2016_4

Barnen tyckte – underligt nog – att Gerda påminde väl mycket om mig själv. Hmmm…

påskhäxa_2016_5

Ses vi på Blåkulla i morgon?

3 kommentarer

 1. Pernilla

  Vilken härlig förskola ni har! Önskar verkligen att Lilla H hade fått samma stimulans. Men nu trivs hon där hon går och vi tänker inte flytta på henne förrän hon ska börja 6-is här vid ”vår” skola. För nu är hon skriven hos oss och fått plats i skolan här. En jättebra skola som våra gått i alltså Lilla H: s mamma och hennes moster.
  /P

  Svar: Det är inte svårt att stimulera när man får göra det man älskar – spöka ut sig, spela teater och sjunga. Jag har ju liksom inte åldern för att leka påskkärring.. men med mitt jobb får jag ändå chansen varje år.

 2. Therese

  Men vilken fin häxa! Utan skämt så klär du i mörkt hår 🙂 Och japp, jag ska trimma kvasten, så kanske ses vi på blåkulla! Nu ska jag lägga in sista växeln, för till lunch tar jag påskledigt! KRAM och ha en fin påsk!

  Svar: Vilken tur.. för jag blir allt mörkare och mörkare…. och fort verkar det gå. Min mamma är jättemörk. Pappa hade rött hår som ung. Undra varför jag blev blond?

 3. Camilla

  Det var den snyggaste påskkärring jag sett på länge! Du är för härlig. 🙂 Gillar din färgglada poncho. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑