Glad Valborg

Valborgsmässoafton. Det gillar jag. Det är liksom startskottet på den riktiga våren här uppe vid Norrbottenskusten. Till Valborg ska uteplatsen hemma vid lägenheten vara tillräckligt upptinad för att vi ska kunna grilla. Och varje år tror man: I år hinner det inte smälta. Det är FÖR mycket snö. 

Och lika fullt hinns det… samma sak i år. En liten strimma snö kvar på plattorna. Men i stort sett hela uteplatsen är framme – alltså blir det grillning (på hemmaplan!)

Grillad Entrecote bjuds det på – men det långt senare. Vi har ju sena middagsvanor i det här hushållet. (Sena kvällar också, för den delen…)

Brasa blir det dock dåligt med. Vid lilla gula huset är det alltid fint ordnat med brasa, lotter och aktiviteter. Men här hemma är det lite si och så… kyrkan anordnar, tror jag. Men vi skippar det och eldar i klotgrillen. 🙂

Hoppas ni myser till det, ni med.

4 kommentarer

 1. Åsa

  Här blir det lax i ugn… vi håller oss på hemmaplan, för jag skall upp o jobba i ottan. 🙁
  hoppas ni får en fin kväll!!

 2. Junitjej

  Så gott med grillat!

  Svar: Ja, han kompenserade verkligen sitt handikapp och han var en underbar människa!

 3. Pernilla

  Tänk va fort det går undan hos er i Norr. Snart är ni i fatt och plockar smultron samtidigt som vi här ute i Östersjön.
  /P

 4. Therese - Sockenvägens Söta

  Ja, det är nästan magiskt, till första maj är nästan alltid snön borta, skönt! MEn en hög ligger kvar från snöraset, hoppas den försvinner nu till helgen så det torkar upp så barnen får ut sin studsmatta… KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑