Summering av den intensiva helgen i text (bilder kommer senare i egna inlägg)

karta

Jag har massor med foton att ta han dom efter en mycket intensiv helg. Men det får bli senare…

Vi startade igentligen redan på torsdagkväll. Vi åkte mot Lilla Gula Huset – där bus och hans farmor väntade med gomiddag. Och kompisarna var leksugna.
Dagen därpå hade vi tagit ledigt och kvart i niofredagmorgonen startade vi mot Sollefteå.
Vi hade inte riktigt koll på längden och inte heller på exakt var vi skulle. Men med GPS funkar det mesta.

Vi stannade för lunch nånstans mellan Umeå och Nordmaling. Dagens rätt var panerad spättafilé med remouladsås. Mmmm..
Sen drivade vi vidare
Vi mätte sträckan från Lilla Gula Huset till deras lägenhet i Sollefteå och kom fram till att det var 53 mil . Och vi har 2,5 mil hemifrån till Lilla Gula så…
Tidsmässigt gick det jättebra. Sex timmars körning. Sju timmar med paus.

Väl framme blev makens pappa/min svärfar/busungens farfar och kvinna lite förvånade: Dom väntade oss senare, eftersom dom trodde resan skulle tagit längre tid.

Vi tjuvfirade lite – han skulle ju f ylla 75 på söndagen (men skulle inte fira annat än med oss) och överlämnade lite presenter direkt vi kom Sen blev det gott att dricka och mycket smarrig lasagne till middag.

Kvällen användes bland annat till att titta i några fotoböcker som jag tagit med. (fördel med egen bil: man kan ta med tung packning!)  Annars blev det  inte så sent. Det brukar ju inte bli det när man har med pensionärer att göra! 🙂 Vi fick i alla fall överta deras sovrum och sov som prins och prinsessa  i dubbelsängen (samma dubbelsäng som vi nyttjade när maken bodde hemma och hans föräldrar skilde sig och vi tyckte att två kära ungdomar behövde den bättre än en frånskild medelålders man. Så makens (eller dåvarande pojkvännens) pappa fick överta tonårssängen och vi övertog dubbelditon!) Bus sov på madrass på golvet – tillsammans med en hel hög gosedjur (fördelarna med att ta bil: man kan ta med sig massor av gosedjur)

Nästa morgon vaknade vi till värsta hotellfrukosten.

Sen tog vi oss upp på Hallstaberget för att kika på utsikten. Och för att klättra upp i backhoppningstornen. Jag har varit där förr, men för bus var det nytt. Och häftigt. Och så var han ju tvungen att klättra hela hoppbacken fram till stupet också. Tur vi vet att han har god balans. (det här finns det fina foton på). Och sen åkte vi ned till Sollefteå och handlade lite.

Efter en mycket smarrig lunch bestående av köttbullar och extremt gott potatismos och  kaffe och tårta på det, däckade den blivande 75-åringen (som varit vaken sen fyra på morgonen!!!!!”)

Jag, maken och bus gick ut en promenad. Först ned på stan igen. Sen genom parken. Och så upp mot järnvägen för att visa bus var hans gammelfarmor bott. Och så till kyrkan. Till graven och vidare till skolan med jättepennorna. Sen kom vi på att vi ville ned mot centrum igen och gick ned till parken. Den följde vi mot kraftverket och gick sedan över älven för att kika på campingen (och byggnaden som bus tyckte såg ut som Dödsstjärnan i Star Wars). och sen skulle vi ju hem igen. Och eftersom vi svängde fel gata hemåt blev det en liten extra krök innan vi var tillbaka i lägenheten. 3½ timme hade vi varit ute. (och här kom ytterligare en fördel med egen bil fram: Man kunde ta med sig sin nya Kick-board. Perfekt till långprommisar, tyckte bus) Här blev det många foton tagna.

En dusch hanns med innan vi fick middag, fläskflilé med saffransris och tomatsalsa.

Sen kom en granne över och grattade. Hon hade med sig ett barnbarn så bus fick visa lite lego åt den blivande sexåringen. (ytterligare en fördel med att ta bilen: man kan ta med lego!)

Bus och farfar han busa mycket innan vi til lsist gick och la oss. (Fast jag läste länge.. var tvungen läsa ut min medhavda deckare)

Vaknade till en frostig morgon. Och ytterligare en vräkfrukost. Vi packade och gjorde oss klara. Och med en hel låda kanelbullar och ett nytt gosedjur extra i packningen åkte vi hemåt före tio på Söndag-förmiddagen.

Stannade i Ö-vik och tankande
Och lunch åt vi en bit ovanför Umeå.

Svängde in på Storheden i Luleå och kikade på Mediamark samt köpte bus ett par canvasdojjor på Stadium innan vi var tillbaka i Lilla Gula vid fem på eftermiddagen. Samma körtid – sex timmar. Och trots tre stopp tog det ändå bra precis sju timmar.

Svärmor fixade middag. Bus han leka med sina kompisar. Och vid åtta åkte vi hem till lägenheten.

Sen var det bara förbereda måndagen…

Helgen blev mycket lyckad. Och jag lovar – det kommer foton. 

 

4 kommentarer

 1. Åsa L

  Hahaha, vilken resa och vad underbart att få dela säng igen från den forna tiden ;-). När maken och jag gifte oss så tillbringade vi natten i samma rum som vi delat första gången då jag sov över hos honom. Lite mysigt sådär :-).
  Apropå bloggen så håller jag på att bli smått galen på att jag i flera månader har en sådan oordning på inläggen och att de inte uppdateras med rätt datum. Detta känns som katastrof för mig och jag tappar suget till att vara kvar igen. Har skrivit och klagat men inget händer ju. Orkar inte byta tillbaka till blogg.se heller men fy så nära jag känner att det är nu. Jag har ju bloggat i 6 år så sluta blogga existerar inte.

 2. Åsa

  Det låter som en härlig och intensiv helg! Ser fram emot bilderna senare 🙂

 3. Camilla

  Det där hopptornet i Sollefteå var vi också till i september. så himla fint där uppe och jag var ju nyfiken på skid/rullskidspåren där. Var det snö kvar nu? Ska bli kul att se bilder sedan. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑