Gnällig Linda

Äntligen tog onsdagen slut… en jobbig dag. En i mitt arbetslag är sjuk. Det blev att hastigt inkalla en vikarie… Sen har vi extrahjälp fyra timmar per dag eftersom vi har fått ett diabetesbarn på vår avdeling. Nu är även den extrahjälpen sjuk. Ytterligare en vikarie behövdes. Och det är alltid jobbigt att arbeta med vikarier. Inget ont om vikarier, men det flyter ju inte som vanligt. Ringde min sjuka kollega i eftermiddag för att höra om hon kommer imorgon eller om jag ska behålla nuvarande vikarie en dag till. Fick då veta att kollegan är fortsatt sjuk. Dessvärre var vikaren redan bokad på annan förskola imorgon.. Suck och stön. Sen ringde den sjuka extrahjälpen. Även hon är fortsatt sjuk. Och samma visa där… vikarien är upptagen på annat håll imorgon. Alltså blir det TVÅ nya vikarier imorgon igen. Hoppas, hoppas verkligen vi får tag på någon. Det är nämnligen inte alltid så lätt. Imorgon, torsdag har vi dessutom alla 18 barn på plats – om ingen av ungarna insjuknar!

Sällan jag gnäller men just idag kändes det tungt.

Dessutom regnar det.. och bus hade lerat ned sig totalt när han varit ute och lekt. Bara att starta tvättmaskinen… BLÄ!

(ni glömmer väl inte att klicka en röst till mig… HÄR! Jag har tappat min ledning… ni måste rösta mera annars åker jag ut idag!)

3 kommentarer

 1. Cia

  Nu är du i ledning i alla fall.

 2. Malin

  Ja vikarier är iblan inte till någon direkt hjälp…

 3. therre

  Röstat.

  Jobbigt att byta vikarier hela tiden, även för barnen ju :/ Här tidigare var det mkt olika vikarier på dotterns dagis, men nu verkar det ha stannat av, och istället brukar också personal vicka mellan avd. om det behövs, då känner ju iaf barnen till fröknarna, även om det är kul att de får in ”nytt” ibland 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑