Godisjakt

Nu har jag jagat runt på en hel hög med livsmedelsaffärer för att leta godis. Kan tyckas ett lätt uppdrag, men har man bestämt sig för vissa sorter kan det bli knivigt.

Förs skulle jag ha blandgodis passande till ungar. Det var enkelt. Snabbt iväg till lågprisbutiken där lösvikten alltid kostar 3:90. Men resten jag skulle ha fanns inte där.

Dels skulle jag ha godis som ser ut som ögon. I och för sig rätt enkelt att hitta. Kruxet var ju då att det inte fanns såna sorter där… Men på nästa ställe fanns det.

Och så skulle jag ha godis som kan likna tänder…. hmmm.. fanns inte, varken på affär ett eller två. Suck. Då tog jag en Bridgeblandning. Där i finns ju lakrispinnar. Får duga.

Sen skulle jag ha lakrissnören. Men det fanns bara hallon och kola och det gick bort. Fetbort. Lakrissnörena ska ju bli morrhår. Man kan ju inte ha röda morrhår… Iväg till nästa ställe. Nix… Ett fjärde ställe då? Hittade inga där heller, men med personalens hjälp fann vi påsarna. Sååå bra..

Nu har jag pustat ut och druckit kaffe så nu ska jag och bus baka… inte med lakrissnörena (det blir på fredag) Men med ögon- och tandgodis 😯

3 kommentarer

 1. Charlotte

  Kakor med ögon- och tandgodis – låter mycket spännande. Ska hålla utkik om du visar upp resultatet här.
  På tal om godis åt jag lösgodis i helgen och funderade över varför det alltid bara är äckliga sorter kvar i slutet, det är ju jag själv som stoppat i dem, mystiskt…

 2. Cinsaga

  Tack för din kommentar ! Undrar också febrilt – VAD ska ni baka ?? Hmmm…

 3. Cia

  Jag vet precis vad du menar med tandgodis. Visste inte att det var såååå svårt att får tag på ”rätt” godis.

  Jag ser framför mig massa monster cupcakes…
  Väntar på bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑