Huttrar

pärlhyacinter2

Usch och fy vilket väder.. vi som redan hade regnrekord för maj månad (sist det regnade så här mycket var 1982) har fått en massa mer idag. En MASSA… och som grädde på moset har det dessutom varit kallt.

När jag kom hem från jobbet visade tempen bara 7 grader. När jag en knapp timme senare begav mig ut i skogen för en jogging (och höll tummarna för att jag inte skulle behöva vadarskor för att klara mig runt) hade det sjunkit till 5,8. Brrrr… ingen sommarvärme direkt. Så långt ifrån man bara kan komma… (behöll dock fötterna torra, trots allt skyfall. Fick ihop sköna 8,4 km)

Men jag har hundra gånger hellre kallt nu i maj än sen i juni, juli eller augusti. Än har vi ju inte lagt bort alla tjockkläder så vi lider inte så mycket. Blir det däremot kallt senare – då man bytt alla kläder mot sommardito – håller man ju bokstavligen på att frysa ihjäl. Nu tar man bara på sig handskarna, av bara farten, och är glad att långkalsongerna inte är borttvättade för säsongen.

Vet att det inte är någon ide att klaga… det gör ju liksom ingen nytta. Men det är bra att ha noterat, för kommande år. Kollade precis upp hur det låg till förra året; samma dagar. Så här skrev jag den 26:e om den 25, 26 och 27 maj:

Igår premiärsolade jag min nya bikini. Idag har jag haft näst intill vintermundering på mig på utevistelsen på jobbet. Det blev såååå jäkla kallt. Brrrrrr…. Och ska så vara även i morgon. Sen till onsdag ska det bli bättre, för att bli riktigt skönt över långhelgen.

Hoppas på få premiärsola nu till morsdag istället. Har inte kollat upp vädret. Men det kan väl knappast bli sämre… eller kan det?

 

4 kommentarer

 1. Pernilla

  Här har temperaturen stigit lite och jag har vågat ta bort några tjocka jackor. Inte alla, kvällar och morgnar är ännu kalla vissa blåsiga dagar.
  Sv: Vi har inte tillgång till el där vi står med vagnen men vi har sol-energi och det funkar ypperligt. Hur långt det är? Hm 6-7 mil kanske mer? Man kan åka över dagen men ändå är det i längsta laget. Tillägger att det inte är E4:an dit utan mindre 60-80 vägar.
  /P

 2. Åsa L

  Kul att kunna jämföra tidigare år – det är det jag gillar med bloggen. Förr badade jag i maj. Ni verkar ha regnet och vi blåsten. Det har blåst sjukt mycket i maj.

 3. Pia

  Det svänger om vädret 😉 Vi hade också kanonfint vid denna tiden förra året men i år regnar det och ligger runt 9 grader, jag vill ha värme nu!!!
  Sola till mors dag låter perfekt 🙂
  Fin dag till dig!
  Kramen Pia

 4. Therese

  Ja burr, måtte nu sommaren bli fin då vi haft en så usel vår. Fast i dag ska jag inte klaga, solen skiner å jag har hunnit med en 5 km lång promme på lunchen, härligt! KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑