Kabbeleka

kabeleka

Idag fick vi se solen igen. På eftermiddagen. Och då blev det riktigt härligt ute.

Tills i morgon har vi beställt en smörgåstårta (med kycklingröra) – så vi tjuvstartar morsdagfirandet.

Men först en jobbdag till (hur nu det är möjligt… det här har ju varit en jättelång vecka… känns som om det borde ha varit fredag redan igår)

Och som ni ser på fotot ovan så blommar Kabbelekorna för fullt nu. Fotot är från i helgen när vi var ut en kvällspromenad i underbart solljus. I morgon går solen upp 1:54. Och ned 22:55. Så nu hinner det inte bli mörkt alls.. när skymningen väl tar slut har gryningen redan börjat. Och från den 15 juni har vi midnattssol… i 13 dygn.

5 kommentarer

 1. Pernilla

  Många vackra vyer och häftiga raukar har vi här på Gotland men vi har ingen midnattsol. Det är en av sakerna som finns med på min ”ska göra….” lista.
  /P

 2. Therese

  Kabbeleka är första tecknet på sommarlov, vi hade en liten bäck vid kapellet vi hade avslutning då jag var barn å då tog vi alltid in kabelecka om den hade hunnit slå ut, och björkar vid dörren. Vissa år fick vaktmästaren ta in björkarna någon vecka innan å ha i pannrummet så vi skulle få dem gröna… Ha en fin helg!

 3. Fröken M

  Underbart med ljusare tider !
  Midnattssolen skulle jag vilja uppleva någon gång.
  Jag ha hört att den ska vara MAGISK 🙂
  Kram

 4. ronja

  fint foto 😀

 5. Camilla

  Ja, men underbart att vi går mot ljusare tider. 🙂 Hoppas att det kan bli lite rejält varmt snart också, hela maj har ju varit superkall. Nästa vecka har de lovat varmare väder, så det hoppas vi på.
  Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑