Italiensk rulltårta (Tiramisu)

Det var till det här jag skulle ha mina italienska flaggor. Fredagsfikat på jobbet. Jag hade bakat Tirsmisurulltårta. Och den blev GRYMT god. (som tur var blev det över så jag har några bitar till i frysen så det räcker åt oss här hemma också)

Och för mitt minnes skull kommer här receptet:

Räcker till 8-10 st
125 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
65 g vetemjöl
65 g potatismjöl
2 tsk bakpulver


Tiramisufyllning:
250 g mascarpone
2 dl florsocker
1 dl mycket starkt kaffe
1 snapsglas konjak

Garnering:
Kakaopulver

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner blandningen i äggvispet.

Häll smeten i långpannan och grädda rulltårtsbottnen i 5-7 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakbottnen kallna. Blanda kaffe och konjak, pensla kakbottnen lätt med blandningen.

Gör fyllningen: Rör mascarpone, florsocker och resten av kaffeblandningen till en smidig och luftig kräm. Bred ut fyllningen på kakbottnen. Ställ kakan kallt en stund tills ostfyllningen stelnat lite. Rulla ihop tårtan till en ganska fast rulle med hjälp av bakplåtspapperet.

Låt rulltårtan ligga kallt i kylskåp fram till serveringen eller frys den.

Pudra över kakapulver innan servering. Ät och njut!

 

2 kommentarer

  1. ☆ Cia

    Tiramisurulltårta… Det lät ju jättegott! Bitch! 😈 (Bitch i det här fallet är en komplimang… Kan förklara närmare om du inte hänger med 😀 )

    Det VAR (är) jättegott… Bitch??? hmm…. inte sugen på bli frestad eller?

  2. soffie

    mumsigt lät det!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑