Knäckigt

knäck1

Knäcken är gjorda. Förra helgen. Och dom blev superbra. Mums… Den här helgen gjorde vi den varianten som innehåller pistagenötter och lime.

Svärmor fixade även sina kolor – eller fudge – eller vad sjutton det är. Dom är sockriga – inte sega. Och skitgoda. Extremt söta. Och jag har inte receptet på dom. Det kanske jag borde åtgärda.

knäck2

 

Nu är vi hemma i lägenheten igen – väntar middagsgäster så vi har raceat genom lägenheten och plockat bort sånt som ligger på fel plats. Sen är det dags att börja med middagen. Mozzarellafyllda färsbiffar. 🙂

 

 

6 kommentarer

  1. Annas Strålande Jul

    Åhh så mysigt och gott med knäck. Det är verkligen mitt favoritjulgodis, men det inte alltid det finns tid eller ork att göra det, tyvärr.

  2. Amandas jul

    Jag är så usel på knäck men funderar ändå på att göra en sats i år…om jag vågar 🙂

  3. Åsa

    De där mozarellabiffarna lät goda! vad har du till dem?
    Kram!

    Svar: Smeten är kryddad med kalvfond och hickorysås (förutom peppar då) – ägg i (eller som ikväll: glutenfritt bröd uppblött i mjölk och grädde eftersom min mamma är glutenallergisk). Fyller sen varje biff med en bit mozzarella. Och så steks dom. När dom är färdiga häller man på lite (eller mycket) grädde och låter stekfett/saft/grädde koka ihop. Peppra lite. Och ev. en skvätt cognac. Serverade klyftpotatis, sallad och även tzatsiki till. Mums…

  4. Junitjej

    Så gott det är med knäck!

  5. johanna

    Det är så gott med knäck! tyvärr har jag svårt att göra det. 🙁

  6. En plats i solen

    Mums vad gott!

    Var gärna med i min julkalender. Kika inom och se om dagens lucka passar dig bra! Välkommen in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑