Kreta, Fredag 18/7: Dagen vi var lata och knappt gjorde nånting alls

Fortsättning på Kretadagboken

Frukostapelsiner

Dag 12

Efter en, som vanligt, härlig frukost, tog vi vår matsäck på ryggen och promenerade iväg till ”stranden med stora vågor”. Alltså en promenad lite bortanför där folk ligger tätt och det doftar av cocosolja vid varje vindpust. Vi brukar ju annars sola och bada på en liten strand där det inte alls är mycket folk, men den här stooora stranden är full med människor – om man inte promenerar en bit bort.

Vi gick vid tolvtiden och bus knatade, som vanligt, på duktigt. Denna dag var det inte röd flagg, som sist, utan det var stora vågor utan undervattenströmmar som drog i benen. Skönt. Nu kunde vi ju busa ännu mer i vågorna och jag tordes släppa bus. Förra gången ville jag inte gå långt ut, och absolut inte släppa honom, eftersom undervattenströmmarna var väldigt starka. Men inte denna dag.

Till lunch dukade vi sen upp Pizzabitar, Paj, Yoghurt och Banan. Och efter det skakade jag och maken oss var sin Frappé. Mums…

När vi sedan, trötta och hungriga (igen) återvänt hem till lägeheten och balkongen fyllde vi på med ett smaskigt mellanmål bestående av Bröd, Tapenade, Oliver och Ouzo. Och bus drack Cola.

Kvällens middag (ja, det blev ju ytterligare en omgång med mat) fick senare bli Lamm med ärtor i sås och potatisgratäng med mycket vitlök för mig och Kycklingspett för maken. Bus beställde Fiskpinnar 😯 och åt med god aptit! Självklart avslutade han sen kvällen med en glass!

1 kommentar

  1. Cia

    Ni får ha sån där gamaldags barnvagnssele i större format med långt koppel till bus när det är undervattensströmmar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑